Απόλλων: Εβδομάδα γεμάτη δράση...

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες το Σάββατο στο Παραλίμνι, και μπήκε σε μια εβδομάδα με αρκετή δράση, αφού ο αθλητικός δικαστής πιθανότατα αύριο θα αποφασίσει για την τύχη του ντέρμπι με την Ανόρθωση που δεν ξεκίνησε ποτέ, την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το ΘΟΪ στην Λευκωσία για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου, ενώ το Σάββατο θα υποδεχθεί στο Τσίρειο τη Δόξα, σε ένα ακόμα παιγνίδι που προσφέρεται για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.


Βέβαια, το πιο σημαντικό από όλα ήταν η νίκη

στο «Τάσος Μάρκου» με 3-0 επί της Αγίας Νάπας. Ήταν η πρώτη του φετινή μακριά από το Τσίρειο, σημείωσε τα πρώτα του γκολ εκτός έδρας, επέστρεψε στις νίκες με εμφαντικό τρόπο, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, κράτησε για 4ο παιγνίδι (στα 7 που έπαιξε) ανέπαφη την εστία του και μάλιστα οι 3 φορές ήταν σε εκτός έδρας παιγνίδια, ενώ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το βατό πρόγραμμα που έχει τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τα ντέρμπι στο τέλος του Α' γύρου.
Ουσιαστικά ο Απόλλωνας έκανε το αυτονόητο στο Παραλίμνι. Μπήκε αποφασιστικά και δυνατά, χωρίς υποτίμηση και κατάφερε να καθαρίσει το παιγνίδι από το πρώτο ημίωρο. Η λεμεσιανή ομάδα παρουσιάστηκε ανθεκτική, αφού έδειξε να μην επηρεάζεται τόσο από την απραξία (είχε τρεις εβδομάδες να δώσει επίσημο αγώνα) όσο και από τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Επίσης ούτε οι απουσίες της τελευταίας στιγμής (Μερκής, Αγγελή, Κολοκούδιας), λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, δεν ήταν ικανές να σταματήσουν την ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ.

Ηγετική εμφάνιση
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Άλεξ Ντα Σίλβα, ο οποίος δημιούργησε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του και σημείωσε το τρίτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο πρώτο έκλεψε την μπάλα και έδωσε ασίστ στον Γκίε που άνοιξε το σκορ, ενώ στο δεύτερο εκτέλεσε υποδειγματικά κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, δίνοντας την ευκαιρία στον Φρέιρε να πετύχει το πρώτο του τέρμα με την «κυανόλευκη» φανέλα. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο ηγέτης που ήθελε η λεμεσιανή ομάδα και δείχνει πλέον έτοιμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.
Ο Πέδρο Εμανουέλ είδε προχθές αρκετά πράγματα που θα του άρεσαν και κάποια που θέλουν προσοχή ενόψει των επόμενων παιγνιδιών. Ο τεχνικός του Απόλλωνα θέλει η ομάδα του κάθε παιγνίδι να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει τους στόχους της. Τώρα ο Απόλλωνας έχει δύο σερί παιγνίδια στο Τσίρειο με Δόξα και Ερμή και μοναδικός στόχος θα είναι οι 6 βαθμοί, που θα τον ανεβάσουν βαθμολογικά. Μάλιστα, αν κερδίσει και την υπόθεση του ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής ενώπιον του αθλητικού δικαστή, τότε η χρόνια του θα μπει για τα καλά στη σωστή πορεία μετά το μέτριο ξεκίνημα που έκανε.

Η προσοχή στο κύπελλο
Αγωνιστικά η προσοχή θα στραφεί στον μεθαυριανό αγώνα κυπέλλου με το ΘΟΪ στη Λευκωσία, όπου ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να καθαρίσει την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες, για να στρέψει την προσοχή του στη Δόξα. Είναι δεδομένο ότι στον αγώνα της Τετάρτης ο Πορτογάλος τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα φρεσκάρει την 11άδα του τόσο για να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς όσο και για να δώσει ευκαιρία να αγωνιστούν σε επίσημο παιγνίδι κάποιοι εξ αυτών που δεν έχουν πολύ αγωνισθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα