Απόλλων: Επανέρχεται και ελπίζει ξανά

Η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ απέκτησε προοπτική και ελπίδα, μα πάνω απ’ όλα κέρδισε ηρεμία και δυναμική για τη συνέχεια .

Ο Απόλλων επανήλθε για τα καλά. Έφτασε σε τέταρτη κατά σειρά νίκη, τραβώντας «εξάσφαιρο» κατά της Καρμιώτισσας, εκμεταλλευόμενος τις ήττες που δέχθηκαν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Η απόσταση από την κορυφή δεν είναι πλέον απαγορευτική, καθώς έχει μειωθεί στους έξι βαθμούς, ενώ η διαφορά από τη δεύτερη θέση έχει μειωθεί στους τέσσερεις βαθμούς.

Η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ απέκτησε ξανά προοπτική και ελπίδα, μα πάνω απ’ όλα κέρδισε ηρεμία και δυναμική για τη συνέχεια. Και η συνέχεια είναι κρίσιμης σημασίας για τον Απόλλωνα. Έχει δύο κολλητά ντέρμπι, με ΑΠΟΕΛ (εκτός) και Ανόρθωση (εντός), στα οποία θα κληθεί να δώσει πιο δύσκολες εξετάσεις και να καταθέσει διαπιστευτήρια ομάδας που θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Με όπλο την επίθεση

Η αντεπίθεση του Απόλλωνα, μετά την ήττα που δέχθηκε από τον Ερμή στις 16 Οκτωβρίου, βασίστηκε ουσιαστικά στην επιθετική του γραμμή. Με κάποιες διορθωτικές κινήσεις από τον Εμανούελ και την επιστροφή του Μάγκλιτσα στο αρχικό σχήμα, αλλά και το ανέβασμα των Ντα Σίλβα και Παπουλή, η γραμμή κρούσης του Απόλλωνα έγινε πιο δημιουργική και κυρίως αποτελεσματική. Στα τελευταία τέσσερα νικηφόρα του παιχνίδια, ο Απόλλωνας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 14 φορές, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει κατά μέσο όρο 3,5 γκολ. Με την εξάρα που φιλοδώρησε την Καρμιώτισσα έφτασε τα 26 συνολικά γκολ, διαθέτοντας, μέχρι στιγμής, τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ένα μόνο γκολ πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Στα ίδια καλά επίπεδα κινούνται και οι πρόσφατες αμυντικές επιδόσεις της λεμεσιανής ομάδας, καθώς σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια δέχθηκε μόνο δύο γκολ, στο ίδιο μάλιστα παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό. Σαφής, λοιπόν, η βελτίωση του Απόλλωνα σε όλους τους τομείς, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι ικανός να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και δη στα αμέσως επόμενα παιχνίδια-προκλήσεις με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα