Απόλλων: Εντυπωσιακή η επιθετική πολυφωνία

Απολαυστικός ήταν ο Απόλλωνας το Σάββατο, μετατρέποντας το ντέρμπι με την Ανόρθωση σε παράσταση για ένα ρόλο. Η λεμεσιανή ομάδα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σημείωσε τέσσερα γκολ και θα μπορούσε ακόμα περισσότερα, ικανοποιώντας τον κόσμο της που ήθελε πολύ τη νίκη. Με το τρίποντο προχθές ο Απόλλωνας διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και ταυτόχρονα άνοιξε την απόσταση από την αντίπαλό του στους τέσσερεις βαθμούς.

Η επιλογή του Πέδρο Εμάνουελ να διατηρήσει το 4-4-2 αποδείχθηκε σωστή, αφού ο Απόλλωνας κατάφερε

να βάλει πίεση στην προβληματική άμυνα της Ανόρθωσης και με τους μεσοεπιθετικούς του (Γκίε, Μάγκλιτσα, Παπουλή, Ζοάο Πέδρο, Μέζγκα) σε μεγάλη ημέρα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα ο Γκίε ήταν απολαυστικός και πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Κάθε φορά που ο 3G έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του σκορπούσε πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Όμως και όλοι όσοι αποτελούσαν τη μεσοεπιθετική γραμμή είχαν εξαιρετικό παιγνίδι, όπως και ο Μακρίδης, που για άλλη μια φορά ως αμυντικός μέσος τα πήγε πάρα πολύ καλά.

Είναι εντυπωσιακή η επιθετική πολυφωνία που έχουν πλέον οι «κυανόλευκοι». Παπουλής (που σκόραρε για 3ο σερί παιγνίδι) και Μάγκλιτσα σημείωσαν από 7 γκολ, ο Στογιάνοβιτς 6 και οι Ντα Σίλβα, Γκίε από πέντε. Με όλους αυτούς σε φουλ φόρμα και με τον Ζοάο Πέδρο στη φυσική του θέση, ο Απόλλωνας έδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Μάλιστα αρκετοί φίλοι της λεμεσιανής ομάδας, ενώ αποχωρούσαν από το Τσίρειο, αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να έχει τόσο μεγάλη απόσταση από τις δύο ομάδες της κορυφής, και πώς οι «κυανόλευκοι» αδίκησαν τους εαυτούς τους με τους τσάμπα χαμένους βαθμούς σε πολλά παιγνίδια τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη β φάση ο Απόλλωνας έχει μαζέψει 7 βαθμούς σε 3 αγώνες και δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τις δύο ήττες, με τις οποίες έκλεισε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μοιάζουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στη συνέχεια, για να συνεχίσουν τις επιτυχίες και να δώσουν χαρά στον κόσμο.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης

Αμυντικά ο Απόλλωνας είχε και πάλι θέματα, αφού δέχθηκε εύκολα γκολ από μια ομάδα που δεν του έκανε πολλές φάσεις, και έτσι για 7ο σερί παιγνίδι στο πρωτάθλημα παραβιάστηκε η εστία του. Η επιστροφή του Αγγελή σίγουρα θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα αμυντικά, αφού με τον Φρέιρε βρήκαν πολύ καλή χημεία.

Τώρα με τη διακοπή, οι «κυανόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για να παρουσιαστούν με ακόμα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του μαραθωνίου και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ που ακολουθεί θα απουσιάσει ο Νούνο Λόπες, ο οποίος συμπλήρωσε 2 κίτρινες κάρτες σε μόλις 1,5 παιγνίδι μετά την επιστροφή του. Λογικά ο Ζοάο Πέδρο θα αναγκαστεί να γυρίσει και πάλι στην άμυνα, όπως έκανε δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής περιόδου. Αναμένεται ότι οι Στογιάνοβιτς, Σλάβτσεφ και Αγγελή, που έμειναν εκτός αποστολής στον προχθεσινό αγώνα, θα είναι έτοιμοι και θα δώσουν σημαντικές επιλογές στον προπονητή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα