Απόλλων: Δοκιμάζει σχήματα

Το τελευταίο και πιο σημαντικό φιλικό τεστ δίνει σήμερα το απόγευμα στην Ουγγαρία ο Απόλλωνας αντιμετωπίζοντας την Πακς, ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση πέρσι στο ουγγρικό πρωτάθλημα.

Όπως είναι λογικό, ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας Πέδρο Εμάνουελ θα δοκιμάσει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με τη Σαξάν την ερχόμενη Πέμπτη, αφού δεν υπάρχει άλλο φιλικό μέχρι τον ευρωπαϊκό αγώνα. Μετά τον Ελίζιο, πιθανότατα ο Πορτογάλος τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής

και στον συμπατριώτη του ακραίο επιθετικό Ζοάο Πέδρο, που έχει ενσωματωθεί τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις του Απόλλωνα.
Ο Πέδρο Εμάνουελ για δεύτερο σερί φιλικό, ελλείψει κεντρικών αμυντικών, δοκίμασε σαν δίδυμο τους Γκουλιόν και Νούνο Λόπες. Επειδή ακόμα και να δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ ο Φρέιρερ την ερχόμενη Τετάρτη (θυμίζουμε ότι βάσει κανονισμών ο Απόλλωνας έχει δικαίωμα για μιαν αλλαγή στον κατάλογο 24 ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα), είναι άγνωστο αν θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί. Έτσι, σήμερα, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σκέφτεται να πράξει στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στο Κισινάου. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι και ο Ισπανός και ο Πορτογάλος έχουν αγωνισθεί ξανά στο κέντρο της άμυνας ως λύση ανάγκης και στον Απόλλωνα και σε προηγούμενες ομάδες τους.

Εκτός οι Τουράμ και Γκίε
Στην Κύπρο επέστρεψε ο Κονσεισάο Τουράμ και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για 4 με 6 εβδομάδες. Ο Βραζιλιάνος χάνει τους δύο πρώτους γύρους του Europa και θα κάνει αγώνα δρόμου -αν ο Απόλλωνας προκριθεί- για να δώσει το «παρών» του στον γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Επίσης εκτός από τα παιγνίδια με τη Σαξάν τέθηκε και ο Άμπραχαμ Γκίε, ο οποίος θα χρειαστεί 2-3 εβδομάδες για να ξεπεράσει πλήρως τη σκλήρυνση που τον ταλαιπωρεί. Αυτό σημαίνει ότι για τους αγώνες με τους Μολδαβούς, καθαρόαιμος επιθετικός έμεινε μόνο ο Κολοκούδιας, ενώ λύσεις μπορούν να δώσουν ο Παπουλής και ο νεαρός Ιωσηφίδης, που τα πάει πολύ καλά στην προετοιμασία.
Αλλαγή πλάνων στον Απόλλωνα όσον αφορά τη μετάβαση της ομάδας στο Κισινάου. Αν και αρχικά είχε λεχθεί ότι η αποστολή της ομάδας θα πήγαινε από τη Βουδαπέστη στην Μολδαβία, φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να μπει πτήση τσάρτερ από την Κύπρο. Αν συμβεί αυτό, τότε η αποστολή του Απόλλωνα θα επιστρέψει στην Κύπρο κανονικά την Κυριακή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει -πιθανότατα- την Τετάρτη για τη Μολδαβ

Keywords
Τυχαία Θέματα