Απώλεσε την εμπιστοσύνη του ΚΣΣΕ ο Pedro Agramunt

Το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ισπανός Πρόεδρος του Σώματος, Pedro Agramunt, δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Προεδρείο, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στο Στρασβούργο, αποφάσισε επίσης ότι ο κ. Agramunt δεν έχει εξουσιοδότηση να πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις, να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συναντήσεις ή να προβαίνει σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση εκ μέρους της Συνέλευσης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου.

«Ο Πρόεδρος επέλεξε να μην συμμετάσχει

στη συνάντηση του Προεδρείου σήμερα και δεν επέδωσε επιστολή παραίτησης. Ως εκ τούτου και στο πλαίσιο του ισχύοντος Κανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο ο Πρόεδρος δεν μπορεί να εξαναγκαστεί σε παραίτηση, το Προεδρείο θεώρησε απαραίτητο να προβεί σε αυτά τα βήματα» είπε ο Roger Gale (Ηνωμένο Βασίλειο, Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών), εκ των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης που προήδρευσε της σημερινής συνάντησης.

«Οι αρχές και αξίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης είναι πιο σημαντικές από οποιοδήποτε μεμονωμένο μέλος και η ακεραιότητα της Συνέλευσης πρέπει να διαφυλαχθεί» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της εαρινής Συνόδου, τη Δευτέρα, στο Στρασβούργο, εγέρθηκε θέμα για το πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Agramunt στη Συρία, στο οποίο συμμετείχαν και μέλη της ρωσικής Δούμας. O κ. Agramunt εξέφρασε τις απολογίες του προς το Σώμα διότι δεν ενημέρωσε έγκαιρα ενώ είπε ότι συμμετείχε στο ταξίδι με την ιδιότητα του Ισπανού Γερουσιαστή και όχι του Προέδρου της ΚΣΣΕ.

Ακολούθησε την περασμένη Τρίτη ακροαματική διαδικασία, στο Στρασβούργο, της οποίας είχε προεδρεύσει η Κύπρια βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, όπου ο κ. Agramunt είχε αναφέρει ότι θα προβεί σε δήλωση για το θέμα σήμερα Παρασκευή, τελευταία ημέρα της εαρινής Συνόδου της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Agramunt δεν προήδρευσε καμίας συνάντησης στη Συνέλευση από την αρχή της εβδομάδας, ακόμη και όταν προσφώνησε το Σώμα ο Βασιλιάς της Ισπανίας, χθες Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα