Τι απαντάει ο Υπουργός Παιδείας στους εκπαιδευτικούς

Την απάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη παρέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, σε σχέση με τις εισηγήσεις τις οποίες κατέθεσαν προς τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απάντηση η οποία εστάλη δια χειρός αλλά και ηλεκτρονικά και η οποία δεν ικανοποιεί τις συντεχνίες.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του SIGMA η απάντηση που δόθηκε, κυμαίνεται στο ίδιο πλαίσιο

στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο Υπουργός όταν είχε συναντηθεί προσωπικά με τις τρεις οργανώσεις.

Στην επιστολή-απάντηση ο Υπουργός επισημαίνει ότι οι εισηγήσεις τους δεν έχουν να κάνουν με εξ ορθολογισμό και δεν είναι στο πνεύμα της απόφασης που είχε παρθεί στην συνάντηση που είχαν όλοι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ξεκαθαρίζει η επιστολή και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισηγήσεις δεν αφορούν ούτε τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών, ούτε τα τέσσερα μέτρα που είχε προτείνει το Υπουργικό Συμβούλιο, αντίθετα μάλιστα κάποιες θέσεις των συντεχνιών, πλήττουν κατά την επιστολή-απάντηση ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και την ποιότητα της Εκπαίδευσης γενικότερα.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός σημειώνει πως κάποια από όσα εισηγούνται οι οργανώσεις μπορούν να μελετηθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Από πλευράς τους οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα μελετήσουν αύριο πρωί-πρωί την απάντηση του Υπουργού με τα μέλη τους και θα πράξουν αναλόγως.

Πάντως, μιλώντας στο SigmaLive, κύκλοι απο τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζουν την απάντηση του Υπουργού "απαράδεκτη, καθώς δεν απαντάτε ούτε και ένα ερώτημα ή αίτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί. Αντιθέτως, ο Υπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι τα εν λόγω θέματα θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα