ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Γουίλκστορμ στήνει στον τοίχο την Τουρκία

Κάποιοι Ευρωπαίοι απλά δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Πόσο μάλλον μετά από επίσκεψη στην πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου.

Στην αποκλειστική και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη της στο Σίγμα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου Σεσίλια Γουιλκστορμ έβαλε με σφοδρότητα τόσο κατά της Τουρκίας αλλά και κατά των κατοχικών αρχών

«Ήταν εφιάλτης. Να περικυκλώσουν το λεωφορείο μας, να με κατηγορούν γιατί δεν τους ζήτησα άδεια να πάω στην Αμμόχωστο. Γιατί να μιλήσω σε μια κατοχική δύναμη όταν είμαι εκεί ως ηγέτιδα αντιπροσωπείας που εξετάζει το ζήτημα του αποκλεισμού

τμήματος της Αμμοχώστου;», είπε.

Επαναλαμβάνοντας την έκφραση ότι ραγίζει η καρδιά της για την Αμμόχωστο και το Κυπριακό πρόβλημα, αποκάλυψε ότι γίνονται βήματα στο παρασκήνιο.

«Κάνουμε βήματα και προετοιμάζουμε πράγματα που δεν μπορώ να τα πω. Η έκθεση είναι σχεδόν έτοιμη, περιγράφει την κατάσταση και δίνει κάποιες συστάσεις», τόνισε.

Δηλώσεις που λαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία δεδομένου πως έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Ε/κ διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να παίξει πολύ μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο στην προσπάθεια κατάληξης σε βιώσιμη λύση του προβλήματος, που διαρκή τόσο μακρά. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση στα Ηνωμένα Έθνη για επεξεργασία και εφαρμογή μίας στρατηγικής για επίλυση του προβλήματος. Είναι εφικτό. Αν υπάρχει πολιτική βούληση υπάρχει και τρόπος», σημείωσε η κα Γουιλκστορμ.

Η έκθεση για την Αμμόχωστο θα προωθηθεί στην Κομισιόν αρχές Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα