ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χάθηκε μια μάχη, κερδήθηκε όμως ο πόλεμος για το χαλούμι (pics)

Πίσω στον πραγματικό του ιδιοκτήτη, την Κυπριακή Δημοκρατία, το εμπορικό σήμα για το χαλούμι στην Μεγάλη Βρετανία.

Μετά από μήνες αγώνων, αβεβαιότητας και εσωστρέφειας, κατηγοριών και κομματικής εκμετάλλευσης, το εμπορικό σήμα για το κυπριακό αυτό προϊόν επιστρέφει στον πραγματικό του ιδιοκτήτη.

Όπως αποκάλυψε απόψε η τηλεόραση του Σίγμα και ο πολιτικός συντάκτης του σταθμού, Χρίστος Χαραλάμπους, το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε την 31η Ιανουαρίου στην επανακατοχύρωση του εμπορικού σήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία (βλ. φώτο).

Βάσει δημοσίευσης

του γραφείου πνευματικής ιδιοκτησίας της Βρετάνιας, η προστασία του εμπορικού σήματος ισχύει μέχρι τον Μάιο του 2028, όταν και θα ανανεωθεί για άλλη μια δεκαετία, εάν δεν υπάρξουν άλλες ανατροπές.

Εξέλιξη που προκάλεσε δικαιολογημένα χαμόγελα στο Υπουργείο Εμπορίου το οποίο για ένα λάθος λειτουργών τον Μάιο του 2018 βρέθηκε στην δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων με αιχμές και εκκλήσεις για παραίτηση του Υπουργού. Φωνές που εντάθηκαν τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου όταν απορρίφθηκε η ένσταση.

Παρά ταύτα ο πολιτικός προϊστάμενος και οι αρμόδιοι στο Υπουργείο έσκυψαν το κεφάλι, δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική αντιπαράθεση και έριξαν όλες τους τις δυνάμεις στην διόρθωση αυτής της σοβαρής ανορθογραφίας, με θετικά τελικά αποτελέσματα.

Η δε ημερομηνία δημοσίευσης της επανακατακύρωσης του εμπορικού σήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία, η 31η Ιανουαρίου, έχει μεγάλη σημασία γιατί ανήμερα του Brexit η Κύπρος έχει πλέον προστατεύσει το πλέον γνωστό της εμπορικό σήμα. Μέχρι σήμερα προστατευόταν από το κοινοτικό σήμα, το σήμα δηλαδή της Ε.Ε. Παρά ταύτα, με το Brexit θα υπήρχε με την μία πρόβλημα. Οι συντονισμένες ωστόσο ενέργειες και η στοχοπροσήλωση έφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα που επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία να σηκώσει ξανά το κεφάλι και να εκμεταλλευτεί χωρίς σκοπέλους αυτό το παραδοσιακό προϊόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα