Αποκλεισμένοι κάτοικοι Προδρόμου-«Περιμένουμε συνεργεία να καθαρίσουν δρόμους»

Αποκλεισμένοι είναι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, κοντά στο Τρόοδος λόγω της έντονης χιονόπτωση που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Κάτοικοι της περιοχής Προδρόμου μίλησαν στο SigmaLive εξέφρασαν τα παράπονα τους για την κατάσταση που επικρατεί αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε και με οχήματα 4χ4.

Συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής, ανέφερε ότι το χωριό παλαιότερα είχε το δικό του εκχιονιστικό με το οποίο μπορούσαν να διατηρούν τους δρόμους ανοικτούς.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

- Η κατάσταση ανά το παγκύπριο

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη του χωριού, Νεόφυτο Νεοφύτου, ο οποίος εξήγησε ότι οι δρόμοι χθες είχαν καθαριστεί αλλά λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και πάλι οι δρόμοι γέμισαν και χρειάζονται να καθαριστούν ξανά από την αρχή.

Ερωτηθείς για το εκχιονιστικό που υπήρχε στο χωριό είπε ότι μετακινήθηκε από το Τμήμα Δασών σε άλλες περιοχές, τονίζοντας ότι πλέον πρέπει να αναμένουν τα συνεργεία για να καθαριστούν οι δρόμοι.

Επίσης ανέφερε πως αν προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό δεν θα μπορούν να μεταβούν άμεσα στο νοσοκομείο λόγω της κατάστασης, εξηγώντας ότι είναι το πιο ψηλό χωρίο και άρα έχουν περισσότερο ανάγκη από ένα εκχιονιστικό στην περιοχή, αφού τα χιόνια στις άλλες περιοχές λιώνουν πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με την περιοχή του Προδρόμου.

Μετέπειτα εξέφρασε και ο ίδιος το παράπονο του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πέρσι η περιοχή λόγω του κορωνοιού ήταν αποκλεισμένη και απαγορευόταν στους πολίτες να μεταβούν στο Τρόοδος ενώ φέτος ζουν το ίδιο σκηνικό λόγω των κλειστών δρόμων.

«Οι επιχειρήσεις στην περιοχή περιμένουν τα Σαββατοκύριακα που έρχεται ο κόσμος για να δουλέψουν και η Αστυνομία αντί να κρατήσει το οδικό δίκτυο ανοικτό, κλείνει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Νεοφύτου.

Επιπλέον ανέφερε ότι τις μέρες που υπάρχει συμφόρηση στην περιοχή αντί να κλείνουν τους δρόμους καλό θα ήταν να δίνονται άλλες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το οδικό δίκτυο για να μην δυσκολεύουν τους πολίτες και να παραμένει ανοικτή η πρόσβαση προς το Τρόοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα