Αποκαλυπτικό: Παρασκήνιο για τις πολιτογραφήσεις

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση στο ΣΙΓΜΑ.Ο λόγος είναι οι συγκεκριμένοι όροι του νέου σχεδίου πολιτογραφήσεων επενδυτών που ετοίμασε η κυβέρνηση.

Συνεπώς, στην αυριανή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου τους θα εισηγηθούν τροποποιήσεις σε συγκεκριμένους όρους του σχεδίου.

Είναι θέση τους, όπως πληροφορούμαστε, ότι οι κυβερνητικές αλλαγές κάνουν το κυπριακό σχέδιο πολιτογραφήσεων λιγότερο ανταγωνιστικό έναντι των αντίστοιχων σχεδίων άλλων χωρών.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως προβληματίζει ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο ο καθορισμός ορίου πολιτογραφήσεων στις 700 ανά έτος, καθώς και ο διπλασιασμός του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων από υποψήφιους επενδυτές, από τρεις μήνες σε έξι μήνες.

Συνεπώς, η αυριανή συνάντηση στο Προεδρικό θα επικεντρωθεί στους συγκεκριμένους όρους του σχεδίου. Στο Προεδρικό θα είναι παρόντες αύριο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, κάτι που δείχνει και τη σημασία της συνάντησης.

Σημειώνουμε πως ο στόχος του νέου κυβερνητικού σχεδίου πολιτογραφήσεων είναι να κλείσει τα στόματα επικριτών, υιοθετώντας πιο αυστηρά κριτήρια και ελέγχους.

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι το προηγούμενο σχέδιο, που απέφερε από το 2014 μέχρι το 2018 περίπου 4,8 δις ευρώ, βρέθηκε στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διεθνείς και ευρωπαϊκοί θεσμοί κατηγόρησαν αρκετές φορές τη χώρα μας ότι πουλά άδειες παραμονής σε Ρώσους και Ουκρανούς ολιγάρχες, αλλά και σε Κινέζους.

Keywords
Τυχαία Θέματα