Αποκαλυπτικό: Οι γραπτές προτάσεις του ΟΑΥ προς τον ΠΙΣ

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει από χθες στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και στην Ιατρική κοινότητα μετά την αποστολή των τελικών προτάσεων του ΟΑΥ προς τον Ιατρικό κόσμο.

Το κείμενο που κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Υγείας υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, και σε αυτό αναφέρει ότι:

«Κοινός μας στόχος η διαμόρφωση ενός πλαισίου μέσα στο οποίο οι λειτουργοί υγείας και ιδιαίτερα οι γιατροί θα μπορούν να ασκούν το λειτούργημα τους σε περιβάλλον που θα προάγει την ποιότητα και θα διασφαλίζει τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου».

Όσον αφορά τις προτάσεις για τους Προσωπικούς Ιατρούς για τα παιδιά:

«Η μέση κατά κεφαλή αμοιβή καθορίζεται στα €130 ανά παιδί και οποία θα περιλαμβάνει την χορήγηση εμβολίων και άλλων ιατρικών πράξεων. Επιπλέον για τον τοκετό και την φροντίδα νεογνών θα αμείβονται €150».

Για τους προσωπικούς ιατρούς ενηλίκων:

«Η μέση κατά κεφαλή αμοιβή καθορίζεται στα €100 ανά ενήλικα και θα περιλαμβάνει τη χορήγηση των εμβολίων και άλλων ιατρικών πράξεων. Ποσό ύψους €5 ανά ενήλικα θα δοθεί με τρόπο που θα συμφωνηθεί για άλλες πράξεις»

Επίσης σε μια προσπάθεια να συμβληθούν όσο περισσότεροι γιατροί είναι δυνατό στο ΓΕΣΥ, ο ΟΑΥ προσφέρει εφ' άπαξ ποσό 15 χιλιάδων ευρώ σε όποιον προσωπικό γιατρό αποφασίσει να προχωρήσει σε κοινοπραξία με άλλο προσωπικό γιατρό.

Συγκεκριμένα: «Το κάθε συμβεβλημένο νοσηλευτήριο σε συνεννόηση με τον Ιατρό θα ενημερώνει τον ΟΑΥ, μέσω απαίτησης για αποζημίωση, το ποσοστό ή το ποσό που θα καταβάλλεται απευθείας από τον ΟΑΥ στον Ιατρό. Αυτό θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων»

Όσον αφορά τέλος την εγγυημένη τιμή μονάδας που ζητούσαν οι γιατροί ο ΟΑΥ θα εγγυάται τα 15 ευρώ, ενώ η τιμή μπορεί να διακυμανθεί από 13-15 ακόμα και αν αυξηθούν οι επισκέψεις από το ευρωπαϊκό δίκτυ κατά 20%.

Διαβάστε αυτούσιες τις προτάσεις ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα