Αποκαλυπτικό: Η έκθεση ''Deloitte'' για το ΓΕΣΥ

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Κωνσταντίνο Ιωάννου ο διεθνής οίκος ''Deloitte'' για το είδος της μελέτης που εκπόνησε για το ΓεΣΥ, για λογαριασμό του ΠΙΣ.

Σύμφωνα με τον ''Deloitte'': «Η μελέτη καλύπτει μεγάλο εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού για την υγεία, τη διοικητική μεταρρύθμιση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και πρωτίστως τη διαχείριση των θεμάτων ποιότητας».

Σύμφωνα με την μελέτη, έγινε ενδελεχής ανάλυση στις παραδοχές και τα υποθετικά σενάρια του ΟΑΥ, για απεικόνιση και πρόβλεψη των τελικών πιθανών απολαβών των ιατρών.

Ο διεθνής οίκος στην απάντηση του προσθέτει ότι συνειδητά δεν προχώρησε μέχρι σήμερα σε κάποια ανακοίνωση που δυνατό να προκαλούσε περισσότερη ένταση στην κρίσιμη φάση υλοποίησης του ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με την έκθεση: «Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από Διεθνείς Οίκους, εγείρουν προβληματισμούς, καθώς είναι βασισμένες κυρίως σε υποθετικά σενάρια. Χρειάζεται να τύχουν επικαιροποίησης, καθώς διαφαίνεται ότι ίσως δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα σημερινά δεδομένα».

Στη μελέτη της «Mercer» αναφέρει η DELOITTE, λήφθηκαν υπόψη οικονομικά στοιχεία και δεδομένα που έτυχαν επικαιροποιήσης στις αρχές του 2013 και ως εκ τούτου, η αξιολόγηση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης είναι πολύ περιορισμένη καθώς και τα υποθετικά δεδομένα ίσως να μην είναι ρεαλιστικά.

Σημειώνεται ότι βάσει βέλτιστων πρακτικών, διαφαίνεται ότι για να εφαρμοστεί ένα αποτελεσματικό και ποιοτικό Σύστημα Υγείας η επένδυση στον τομέα της Υγείας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9-10% του ΑΕΠ, όπως είναι και ο μέσος όρος άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ΠΙΣ ζητεί να δοθεί αυτούσια προς δημοσίευση και η μελέτη της «Mercer» που να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις και θέσεις του Υπουργείου και του ΟΑΥ.

Διαβάστε αυτούσια την έκθεση εδω

Keywords
Τυχαία Θέματα