ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έξοδος ΑΚΕΛ από διαπραγματευτική ομάδα για Κυπριακό

Απόφαση όπως αναστείλει την συμμετοχή του στην διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό έλαβε το ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του ΣΙΓΜΑ, Χρίστου Χαραλάμπους, η απόφαση λήφθηκε από την γραμματεία του ΑΚΕΛ και ήδη το Προεδρικό έχει ενημερωθεί.

Η αναστολή της συμμετοχής του μέλους του ΑΚΕΛ από την διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό Τουμάζου Τσιελεπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ισχύσει μέχρις ότου το κόμμα πεισθεί για την ειλικρίνεια του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι διαπραγματεύεται εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι η κυρία Λουτ έρχεται τελικά στην Κύπρο την Παρασκευή το βράδυ (14/12) με ξημερώματα Σαββάτου (15/12). Η συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (16/12).

Η ίδια φτάνει στην Κύπρο καλά προετοιμασμένη φέρνοντας μαζί της συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες θα καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενόψει της προσπάθειας διαμόρφωσης των «όρων αναφοράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στις 20:00 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διαπραγματευτικής ομάδας στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της έλευσης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ζητήθηκαν απόψεις ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να διαβίβασε στα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας τη θέση ότι το σκηνικό θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει με την κάθοδο της κυρίας Λουτ.

Το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Αλέκος Μαρκίδης δεν παρέστη στην συνεδρίαση παρότι είχε προσκληθεί.

Στην συνεδρίαση μετείχαν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Νίκος Κλεάνθους, ο Μάριος Ηλιάδης καθώς και οι ακαδημαϊκοί Κωνσταντίνος Κόμπος και Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, καθώς και ο Κρις Τριανταφυλλίδης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Κυριάκος Κούρος, και υπηρεσιακοί.

«Δεν έχουμε βγει εκτός κάποιου πλαισίου. Τουναντίον ο στόχος ήταν το συντομότερο δυνατό να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς και εφόσον υπάρξει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές, δηλαδή και από την τουρκική πλευρά θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στους όρους αναφοράς. Ενδεικτικά είχε αναφερθεί ότι θα μπορούσε να γίνει μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα