Αποκαλυπτικό: Εκτεθειμένη η Ε.Ε – Σπεύδει Κύπρο/Τουρκία κορυφαίος ΥΠΕΞ

Σε Λευκωσία και Άγκυρα, ίσως και Αθήνα, σπεύδει την ερχόμενη  εβδομάδα κορυφαίος αξιωματούχος μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, αποκαλύπτει απόψε το Σίγμα.

Στον απόηχο της νέας Τουρκικής πρόκλησης, που χάλασε την όποια εικόνα οι Γερμανοί προωθούσαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι εμφανές πως επιχειρείται σβήσιμο της φωτιάς που εκθέτει κυρίως το Βερολίνο που έβαλε πλάτη στην Τουρκία.

Η κάθοδος του αξιωματούχου στην περιοχή επιβεβαιώνει κάποιες μεγάλες δυνάμεις νιώθουν και είναι σφόδρα εκτεθειμένες από τον εξ απορρήτων της Μέρκελ, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανούσιων αποφάσεων των Βρυξελλών πάτησε το κουμπί της κλιμάκωσης απέναντι στην Κύπρο.

Ξυπνώντας την ίδια ώρα και όσους κοιμήθηκαν από την απόσυρση του Γιαβούζ, που παρουσιάστηκε ως αποκλιμάκωση που ανοίγει το δρόμο του διαλόγου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μαθαίνουμε είναι πως σε καμία περίπτωση θα επιτραπεί στον αξιωματούχο που θα έλθει να ξαναπάρει το σχοινί της διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα του ζητηθεί να βρει τρόπο να άρει τη νέα απαράδεκτη πρόκληση, η οποία δεν αφήνει περιθώριο μη ενεργοποίησης του πλάνου κυρώσεων τον Δεκέμβριο.

Θα ήταν μια λογική ανάγνωση των εξελίξεων η οποία όμως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Δεν μπορεί να γίνονται τα πάντα για να σωθεί η Τουρκία – ενόψει του οποιουδήποτε ελληνοτουρκικού διαλόγου – και να θυσιάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία για την οποία κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Αυτό φαίνεται να αφορούσε και η τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία ζήτησε να ενημερωθεί σε βάθος για τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη πόλη.

Δεν θα είναι η μόνη επίσκεψη υψηλόβαθμου στην Κύπρο. Αντίθετα, στις 21 του μήνα θα πραγματοποιηθεί, μετά από αρκετό καιρό, τριμερής συνάντηση ΚύπρουΕλλάδαςΑιγύπτου σε επίπεδο Αρχηγών.

Αναστασιάδης, Μητσοτάκης και Σίσι θα βρεθούν στη Λευκωσία μαζί με τους Υπουργούς των Εξωτερικών.

Μάλιστα γίνονται σκέψεις για διάφορες ενέργειες που να εκθέτουν τις τουρκικές παρανομίες.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται στην Κύπρο ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ενώ στο καρνέ είναι γραμμένο και το όνομα Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών, πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτό που συμβαίνει με την Αμμόχωστο και τα όσα εξυφαίνει ο Ερντογάν για πλήρες άνοιγμα ανατρέπουν σημαντικά πράγματα στο περιουσιακό ζήτημα.

Γιατί σε περίπτωση που η περίκλειστή πόλη ανοίξει και οι Αμμοχωστιανοί αρνηθούν ορθώς να επιστρέψουν υπό Τ/κ διοίκηση, τότε οι περιουσίες θα περάσουν σε χρήστες και τότε, δυστυχώς, με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες, θα έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση λύσης.

Βρίσκουμε μπροστά μας όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο Κραν Μοντανά και πλέον τα πάντα ρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα