Αποκαλυπτικά στοιχεία από το Σχέδιο Αξιολόγησης μαθητών

Στα χέρια του Υπουργού Παιδείας θα βρίσκεται αύριο το σχέδιο αξιολόγησης μαθητών και την άλλη βδομάδα το σχέδιο για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση σημειώνεται ότι υπάρχουν μαθητές με συσσωρευμένα κενά λόγω και του συστήματος αξιολόγησης, μη μπορώντας να καλλιεργήσουν κι άλλες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, παρά μόνο εστιάζουν στην απομνημόνευση, την οποία τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μόνο για να ανταπεξέλθουν σε ένα διαγώνισμα ή μια γραπτή εξέταση και την επόμενη μέρα μπορεί να μη θυμούνται τίποτα.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης είναι δικαίωμα των μαθητών να έχουν σχέδιο αξιολόγησης και να μην κρίνεται η αξιολόγησή τους αποκλειστικά και μόνο από ένα βαθμό σε μια εξέταση ή σε ένα διαγώνισμα. Θα πρέπει ο μαθητής να αποκτήσει οριζόντιες δεξιότητες μέσα από όλα τα μαθήματα, εστιάζοντας και στην ανάγκη διαφοροποίησης για την κάλυψη κενών που υπάρχουν.

Στο επίκεντρο των αλλαγών είναι και η αξιολόγηση όχι του αποτελέσματος αλλά της διαδικασίας που οδηγεί στο αποτέλεσμα.

Πέραν τούτου, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι αναμένει την άλλη εβδομάδα θα του παραδοθεί από τον Πρόεδρο της άλλης επιτροπής που έχει αναλάβει να ετοιμάσει την έκθεση για την αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και του Εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε αναμονή.

Η επιτροπή θα έχει συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα