Αποφυλάκιση ζητεί ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Το είπε και το έκανε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ότι δηλαδή θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα σε μια προσπάθεια τερματισμού της παραμονής του στις Κεντρικές Φυλακές μετά την καταδίκη του.

Αυτή τη φορά καταχώρησε -πέραν της έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης του- και έφεση με την οποία ζητεί την έκδοση προνομιακού εντάλματος, το οποίο θα διατάσσει την άμεση αποφυλάκιση του.

Συγκεκριμένα, καταχώρησε αίτηση για Hapeas Corpus (προνομιακό ένταλμα), υποστηρίζοντας ότι παράνομα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές. To ένταλμα Habeas Corpus εκδίδεται

σε όλες τις περιπτώσεις παράνομης στέρησης της προσωπικής ελευθερίας και η θεραπεία αυτή, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι εξίσου διαθέσιμη σε ποινικές και αστικές υποθέσεις, νοουμένου ότι υπάρχει στέρηση προσωπικής ελευθερίας χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση, επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρόνοια του Ποινικού Κώδικα, η οποία αφορά στο ποινικά ανεύθυνο των δικαστικών λειτουργών.

Ζητήσαμε την τοποθέτηση του Γ.Ε. επί του θέματος, ο οποίος αρκέστηκε στο ν' αναφέρει ότι το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα