Αποφασισμένη να βάλει τέλος στα προγράμματα πολιτογράφησης η Ευρ. Επιτροπή

Τέρμα στις πωλήσεις διαβατηρίων επιχειρεί να θέσει οριστικά και αμετάκλητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω τις διαδικασίας επί παραβάσει, που εκκινεί εναντίον Κύπρου και Μάλτας.

Στην επιχειρηματολογία της αναφέρει ότι αυτά τα συστήματα έχουν επιπτώσεις στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς όταν ένα κράτος μέλος χορηγεί ιθαγένεια:

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

- Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο καθίσταται αυτομάτως πολίτης της ΕΕ και απολαύει όλων των δικαιωμάτων που συνδέονται με αυτό το καθεστώς.

- Κατά

συνέπεια, τα αποτελέσματα των συστημάτων χορήγησης ιθαγένειας σε επενδυτές δεν περιορίζονται στα κράτη μέλη που τα εφαρμόζουν, ούτε είναι ουδέτερα σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη και την ΕΕ στο σύνολό της. 

- Η Επιτροπή θεωρεί ότι η χορήγηση της ενωσιακής ιθαγένειας ως αντάλλαγμα για προκαθορισμένες πληρωμές ή επενδύσεις χωρίς να υπάρχει πραγματικός δεσμός με τα οικεία κράτη μέλη υπονομεύει την ουσία της ενωσιακής ιθαγένειας. 

Οι κυπριακές Αρχές θα πρέπει να απαντήσουν στις προειδοποιητικές επιστολές της Κομισιόν εντός δύο μηνών και αυτό προτίθενται να πράξουν.

Οι απαντήσεις της Κύπρου θα περιγράφουν τις αλλαγές του Επενδυτικού Προγράμματος και οι ασφαλιστικές δικλείδες, που προστίθονταν κάθε φορά ως επίσης και οι έρευνες, οι οποίες έχουν τρέξει μέσω ερευνητικών Επιτροπών.

Απ' εκεί και πέρα εάν η Κομισιόν κρίνει ότι δεν συμμορφώνεται τότε θα παραπέμψει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Βεβαίως μέχρι τότε το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Δημοκρατίας θα έχει καταργηθεί.

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι η Κομισιόν φαίνεται ότι θέλει να τελειώνει μια κι έξω με τα προγράμματα πολιτογράφησης ξένων επενδυτών κάτι, το οποίο καθίσταται σαφές στην δήλωση του εκπροσώπου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφασισμένη, Ευρ, Επιτροπή,apofasismeni, evr, epitropi