ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Αυτοί έκαναν το απευθείας δρομολόγιο

Τα τελευταία χρόνια πολλοί ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το δρομολόγιο Λεμεσός-Λευκωσία ή το αντίθετο προκειμένου να αγωνιστούν σε Απόλλωνα ή ΑΠΟΕΛ.   

Το sigmalive ανέτρεξε στο παρελθόν και βρήκε τους παίχτες που έκαναν το δρομολόγιο Λεμεσός-Λευκωσία ή Λευκωσία-Λεμεσός για να αγωνιστούν με τα γαλαζοκίτρινα ή τα κυανόλευκα. Κάποιες μεταγραφές χαρακτηρίστηκαν ηχηρές και ως μεγάλη επικοινωνιακή νίκη, άλλες πέρασαν στο ντούκου. 

Οι πρώτοι παίχτες που έκαναν

τη συγκεκριμένη διαδρομή ήταν οι Γιώργος Παντζιαράς και Ντέιβιντ Κένι. Το 1987 ο πρώτος έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ για τον Απόλλωνα και ο Σκοτσέζος επιθετικός ακολούθησε την αντίθετη πορεία.

Το 2003 οι Μιχάλης Σιημητράς και Χρίστος Γερμανός έβγαλαν την κυανόλευκη και φόρεσαν τη γαλαζοκίτρινη.

Την επόμενη χρονιά ο Κωνσταντίνος Μακρίδης, ο οποίος άνηκε στον Απόλλωνα, αλλά αγωνιζόταν δανεικός στον Εθνικό Άσσιας, πήγε στον ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής το 2016 πήγε από την ομάδα της Λευκωσίας στην αντίστοιχη της Λεμεσού.

Το 2005 ήταν η σειρά του Κώστα Μαλέκκου να μετακομίσει από τη Λευκωσία στη Λεμεσό, ενώ τον επόμενο χρόνο έγινε η πολυσυζητημένη μετακίνηση του Έλιο Πίντο από τον Απόλλωνα στον ΑΠΟΕΛ μέσω Σεβίλλης.

Το καλοκαίρι του 2007 ο Στέλιος Οκκαρίδης αποχώρησε από τους γαλαζοκίτρινους και βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Λεμεσό. Το 2009 ο Άθως Σολωμού έκανε την αντίθετη διαδρομή και το 2010 οι Αυγουστή και Κοσόβσκι πήγαν στον Απόλλωνα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν Καρυπίδης και Σολάρι το 2013. Ενδιάμεσα (2011) o Αντόρνο μετακόμισε από τη Λεμεσό στην πρωτεύουσα, όπως και ο Άλεξ Κωνσταντίνου το 2014.

Το Ιανουάριο του 2016 ο Γιώργος Μερκής έκλεισε στον ΑΠΟΕΛ και το καλοκαίρι ο Τάσος Κίσας πήγε στον Απόλλωνα. Την επόμενη χρονιά τον ακολούθησε ο Μάριο Σέρτζιο, ενώ η τελευταία μετακίνηση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό αναμένεται να γίνει με τον Εμίλιο Ενσούε. 

Διαβάστε τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα
 

Keywords
Τυχαία Θέματα