ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 0-2: Τεράστιο "διπλό" στο ΓΣΠ, σκαρφάλωσε στην 2η θέση

Με σπουδαίο "διπλό" έφυγε η Ανόρθωση από το ΓΣΠ με συνολικό σκορ 0-2 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της εξ΄αναβολής αναμέτρησης της  16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Η "Κυρία" με αυτό το σπουδαίο τρίποντο σκαρφάλωσε από την 5η θέση στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον βλέπει "ψηλά" στο τρέχον πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στους 37 βαθμούς, -8 από την κορυφή με ματς κρίσιμο απέναντι

στον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Από την άλλη οι "γαλαζοκίτρινοι" δεν κατάφεραν να πείσουν με την εμφάνιση τους και έτσι δέχθηκαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από 5 σερί νίκες και μένουν στην 3η θέση με 36 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με δύο πλύ καλές ευκαιρίες στο 2ο και 4ο λεπτό της αναμέτρησης με Οκριασβίλι και Κβιλιτάια αντίστοιχα.

Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μάριος Χριστοφόρου έδωσε πέναλτι στον ΑΠΟΕΛ σε σουτ του Νατέλ με την μπάλα να κτυπά από πολύ κοντινή απόσταση στο χέρι του Αμπαρτσουνιάμ. Η μπάλα βρήκε το χέρι του παίκτη της Ανόρθωσης και δεν ήταν σε αφύσικη θέση με το VAR να καλεί τον διαιτητή να δει και πάλι την φάση. Ο Μάριος Χριστοφόρου μετά και το VAR πήρε πίσω την απόφαση του. 

Στο 26ο λεπτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, άρχισε την φάση και την τελείωσε ο ίδιος. Πήγε στην αντεπίθεση η Κυρία με τον Λάζαρο να δίνει δεξιά την μπάλα στον Αμπαρτσουνιάμ, πήρε την μπάλα, έκανε την σέντρα για το κεφάλι του Λάζαρου ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1. 

Στο 31' Κλασική χαμένη ευκαιρία η Ανόρθωση... Ο Χριστοφή τη συρτή μπαλιά από δεξιά, ο Νοβότνι άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω απ' τα πόδια του και ο Ουάρντα εξ επαφής υπό την πίεση του Τσεμπάκ, δεν μπόρεσε να σκοράρει. Κόρνερ αφού ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ έβαλε το πόδι και έσωσε.

Στο 45΄Επικίνδυνη φάση για το ΑΠΟΕΛ, ο Τσεμπάκ δεν μπορεί να κάνει το σουτ εξ επαφής μετά από πάσα του Κβιλιτάια. 

Στο 45+2' ΔΟΚΑΡΙ το ΑΠΟΕΛ! Έγινε σέντρα από δεξιά, ο Σόουζα κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Αμπαρτζουμιάν, πήρε ύψος και "προσγειώθηκε" στο δοκάρι του Λόρια που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 54΄Διαμαρτυρίες για πέναλτι από το ΑΠΟΕΛ, για χέρι του Κορέια μετά από σουτ του Ντε Βινσέντι.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, τίποτα μεμπτό.

Στο 72ο λεπτό ο Χρυσοστόμου ο οποίος πέρασε αλλαγή πήρε την μπάλα σχεδόν από την άμυνα της ομάδας του πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έφτασε στο ύψος της περιοχής του Σκουφέτ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-2.  

Στο 76ο λεπτό ο Σαμπάλα δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Μάριου Χριστοδούλου αφού ως τελευταίος παίκτης του ΑΠΟΕΛ τράβηξε από την φανέλα και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωάννου της Ανόρθωσης. 

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεμπάκ (46' Θεοδώρου), Καρώ, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Νταουσβίλι (46' Μάγκλιτσα), Σόουζα, Ντε Βινσέντι (77' Γαβριήλ), Ντονγκαλά (68' Οκριασβίλι), Νατέλ (84' Πολυκάρπου), Κβιλιτάια.

-Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλιγκίρης, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Οκριασβίλι, Θεοδώρου, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Βρόντης, Χαραλάμπους.

Ανόρθωση (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ουάρντα (68' Ιωάννου), Xριστοφή (51' Ρισβάνης), Λάζαρος (68' Χρυσοστόμου), Νοβότνι (59' Ρουσιάς).

-Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Ρισβάνης, Χατζημιτσής, Μότης, Ιωάννου, Χρυσοστόμου.

Κίτρινες: Νατέλ, Βινίσιους / Ουάρντα, Αρτυματάς, Ρισβάνης

Κόκκινες: Ζαμπάλα / -

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Keywords
Τυχαία Θέματα