ΑΠΟΕΛ: Ξεκαθαρίζει το μέλλον του Νούνο

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για το μέλλον του Νούνο Μοράις στον ΑΠΟΕΛ.

Η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» θα έχει σήμερα συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Πορτογάλου που έφτασε στην Κύπρο γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και από το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο Νούνο θα συνεχίσει στον Αρχάγγελο και τη νέα περίοδο. Υπενθυμίζεται

ότι ήδη ο ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει οκτώ χρόνια στον Αρχάγγελο, αφού πρωτοήλθε την περίοδο 2007-08 και από τότε είναι βασικός και αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή. Ο Διευθυντής ποδοσφαίρου, Γκουστάβο Μαντούκα, πρότεινε την επέκταση της συνεργασίας με τον Μοράις και τον ίδιο να φαίνεται θετικός στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν. Το συμβόλαιο που προτείνει η διοίκηση προνοεί μειωμένες αποδοχές που μπορούν όμως να καλυφθούν με μπόνους επίτευξης στόχων.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο
Πέραν από την περίπτωση του Μοράις, ανοικτό παραμένει το μέλλον ακόμα τεσσάρων ποδοσφαιριστών τα συμβόλαια των οποίων έχουν ολοκληρωθεί. Πρόκειται για τον αρχηγό Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και τους Τζιμπούρ, Κακά και Χριστοφίδη. Με τον Τάσο Κίσσα έχει επέλθει συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια και αυτό που απομένει είναι η ανακοίνωση για να επισημοποιηθεί η συμφωνία.
Ο Χαραλαμπίδης εκτός απροόπτου συνεχίζει στον Αρχάγγελο αφού οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στο οικονομικό. Την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο αρχηγός επιστρέψει από τις ολιγοήμερες διακοπές του στο εξωτερικό, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με μειωμένες απολαβές.
Στην περίπτωση Τζιμπούρ, πολλά θα εξαρτηθούν από το συμβόλαιο που θα προτείνει η διοίκηση στον ποδοσφαιριστή. Είναι αλήθεια ότι ο Αλγερινός άργησε να πάρει μπρος τη φετινή περίοδο, όμως όταν το έκανε πρόσφερε πάρα πολλά, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Για να επέλθει συμφωνία, θα πρέπει οι δύο πλευρές να τα βρουν στο οικονομικό, με τους «γαλαζοκίτρινους» να προτείνουν μείωση αποδοχών. Στην περίπτωση πάντως που δεν τα βρουν, τότε στον ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κινηθούν για δύο επιθετικούς αφού ήδη παρελθόν αποτελεί ο Σέρινταν.
Ερωτηματικό αποτελεί το μέλλον του Κακά στον Αρχάγγελο. Και αυτό γιατί τον γνωρίζει αρκετά καλά ο Πασιένσια από την κοινή θητεία τους στην Μπράγκα, κάτι που ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση.

Θέμα ημερών
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Βάντερ. Είναι γνωστό ότι ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ τα βρήκαν στο οικονομικό, με τους «κιτρινοπράσινους» της Λάρνακας να βάζουν ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία τους ώστε να πραγματοποιηθεί το «deal». Προκύπτει όμως πρόβλημα με τους εκπροσώπους του Βραζιλιάνου, κάτι όμως που δεν φαίνεται ικανό να χαλάσει τη συμφωνία.

Σε καλό δρόμο
Ίσως και σήμερα προκύψουν εξελίξεις στην περίπτωση του Ισπανού Φεράν Κορομίνας. Η διοίκηση κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στην πλευρά του ποδοσφαιριστή και αναμένει την απάντησή του. Δεν αποκλείεται στην Κύπρο να φτάσει εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή για τις τελικές διαπραγματεύσεις.
Είναι δεδομένο ότι ο προγραμματισμός «τρέχει» σε γρήγορους ρυθμούς και ανά πάσα στιγμή ίσως προκύψουν εξελίξεις. Τερματοφύλακας, αριστερός οπισθοφύλακας, και επιθετικός είναι στις άμεσες προτεραιότητες.
Μεγάλο όπλο στις διαπραγματεύσεις παίζει η προοπτική της εισόδου της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα