ΑΠΟΕΛ: Βγάζει ενδεκάδα ο Πασιένσια

Ο αγώνας με τη Βάρνταρ πλησιάζει και η προετοιμασία των «γαλαζοκιτρίνων» μπαίνει στην τελική ευθεία.

Μια εβδομάδα χωρίζει τον ΑΠΟΕΛ από την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα και στο μικρό διάστημα που μεσολαβεί ο Ντομίγκος Πασιένσια και οι ποδοσφαιριστές καλούνται να δουλέψουν εντατικά, προκειμένου να έχουν τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για να καθαρίσουν την πρόκριση. Τα παιγνίδια με τη Βάρνταρ μπορεί να μην είναι τα δυσκολότερα, ωστόσο χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως ετοιμότητα, για να

επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης. Η ανησυχία των φίλων του ΑΠΟΕΛ από την εικόνα που έβγαλε η ομάδα στα φιλικά παιγνίδια υπάρχει, ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Που λέει ότι αυτά τα παιγνίδια δεν αποτελούν σοβαρό κριτήριο για το πώς θα αποδώσει η ομάδα στις επίσημες υποχρεώσεις της. Άλλωστε, ο Πορτογάλος προπονητής, ερχόμενος σε μια νέα ομάδα, με πολλούς νέους και άγνωστους για αυτόν ποδοσφαιριστές, επιβαλλόταν να πειραματιστεί σε πρόσωπα και τακτικές, ώστε να συμπεράνει τι μπορεί να περιμένει από τον κάθε ποδοσφαιριστή του. Πλέον, απέκτησε ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητές τους και από σήμερα η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει Βάρνταρ.

Ο Πασιένσια θα έχει αύριο την τελευταία ευκαιρία μέσα από το φιλικό παιγνίδι με τη Δόξα να προβάρει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει και να δουλέψει για μια εβδομάδα στο σύστημα και στους παίκτες τους οποίους αναμένεται να εμπιστευτεί.

Για την ώρα δεν μπορεί να λέχθει με σιγουριά από τώρα ποιοι θα πάρουν θέση στην ενδεκάδα. Εννοείται πως οι Μοράις, Σέρτζιο, Καρλάο και Αμορίν θα είναι στους πρώτους έντεκα, αλλά περισσότερες ενδείξεις για το τι σκέφτεται ο Πορτογάλος τεχνικός θα προκύψουν μέσα από το αυριανό φιλικό τεστ. Εννοείται, ακόμη, πως υπάρχει η σκέψη για χρησιμοποίηση όσο το δυνατό λιγότερων νέων αποκτημάτων, ώστε να μην υπάρξει θέμα ομοιογένειας, αλλά οι αποφάσεις του Πασιένσια θα οριστικοποιηθούν μετά το φιλικό με τη Δόξα και παραμονές του αγώνα με τη Βάρνταρ.

Τα ερωτηματικά είναι αρκετά, λόγω του ότι σε ορισμένες θέσεις υπάρχουν αρκετές επιλογές, και σε κάποιες άλλες προέκυψαν τραυματισμοί (Κοτίνα, Εφραίμ, Αμορίν) που προκαλούν αμφιβολίες. Πλέον η κάθε προπόνηση θα έχει τη δική της σημασία για το ποιοι θα κριθούν καταλληλότεροι να αγωνιστούν σε μια εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα