ΑΠΟΕΛ: Σε ελεύθερη πτώση!

Δανειστήκαμε το στοίχο του συνθήματος «από το κακό στο χειρότερο» προκειμένου να αναδείξουμε το σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ. Εδώ και ένα μήνα οι «γαλαζοκίτρινοι» βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, αδυνατούν να βελτιωθούν και ως εκ τούτου -τη δεδομένη στιγμή- κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια που, πότε και πως θα προσγειωθούν.

Η τραγική εικόνα που εκπέμπει η ομάδα επιβεβαιώθηκε μέσα στο Τσίρειο και η ήττα από την ΑΕΛ (2-1) ήρθε αναπόφευκτα.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και αδυνατεί να παρουσιάσει -έστω την παραμικρή- βελτίωση. Αγωνιστικό πλάνο δεν υπάρχει, η συγκέντρωση απουσιάζει, τα κίνητρα επίσης, οι ποδοσφαιριστές κάνουν ότι τους κατέβει. Τα παραδείγματα είναι αρκετά και αφορούν την ολότητα του συνόλου.

Οι γαλαζοκίτρινοι προηγούνται στο σκορ για 3ο διαδοχικό παιγνίδι και μετρούν ισάριθμες απώλειες. Δυο ήττες από Ερμή και ΑΕΛ και μια ισοπαλία με τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος (Αγία Νάπα)! Η ομάδα αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και για να εντοπιστεί κάτι παρόμοιο θα πρέπει να ξεσκονιστεί το αρχείο.

Ο ΑΠΟΕΛ θυμίζει περισσότερο νοσοκομείο παρά ομάδα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα χρονολογείται και χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο. Σε κάθε παιγνίδι 4-5 ποδοσφαιριστές είναι εκτός πλάνων, είτε γιατί δεν αποθεραπεύτηκαν είτε γιατί προστέθηκαν στη σχετική λίστα. Οι ευθύνες του Γιώργου Δώνη και του τέως προπονητή φυσικής κατάστασης Γρηγόρη Γεωργίτσα είναι τεράστιες. Οι πολλοί και καθημερινοί τραυματισμοί οδηγούσαν τη διοίκηση σε συνεχόμενα λάθη. Το αντιλήφθηκαν, το διόρθωσαν και τα ταξίδια στην Μαριάνα Κοβάσεβιτς θεωρούνται παρελθόν.

Όλα τα πιο πάνω ροκάνισαν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Απόλλωνα, όμως, τα χειρότερα είναι προ των πυλών. Οι γαλάζιοι αγωνίζονται αύριο απέναντι στον Οθέλλο και με νίκη θα ξεφύγουν τρεις βαθμούς.

Υ.Γ Ο Τόρστεν Φινκ βρέθηκε στο κατάλληλο παιγνίδι. Ήταν μάρτυρας στη νέα ήττα, είδε όλες τις αδυναμίες της ομάδας και από αύριο θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα