ΑΠΟΕΛ: Να πάρει αυτό που θέλει

Τρίτη κατά σειρά αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο την Ανόρθωση, μέσα σε μια βδομάδα. Αυτή τη φορά για την πρόκριση στους τέσσερεις του κυπέλλου. Τρίτη, δηλαδή, και… φαρμακερή αναμέτρηση.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλούς λόγους και σημαντικά κίνητρα για να παλέψει και να εξασφαλίσει την πρόκριση. Πρώτιστα, για να συνεχίσει στη διοργάνωση και να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο, όταν έκανε συγκλονιστική επιστροφή με «δύο στα δύο», κατακτώντας

το νταμπλ. Κατά δεύτερο λόγο, η ομάδα του Φινκ, με πρόκριση, βγάζει από το κύπελλο την Ανόρθωση, η οποία αναγκαστικά θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις στους αγώνες πρωταθλήματος για πλασάρισμα στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, με αποτέλεσμα να είναι άκρως ανταγωνιστική και διεκδικητική με κάθε αντίπαλο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ και το ερμηνεύουν ως ένα επιπλέον κίνητρο, αφού θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο πρωτάθλημα.Με οδηγό την εμφάνιση του Σαββάτου, κατά την οποία ο ΑΠΟΕΛ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, και νίκησε την Ανόρθωση στον αγώνα πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές του Φινκ θα επιζητήσουν σήμερα ανάλογη εμφάνιση για να φτάσουν στην πρόκριση.Σ’ ένα παιγνίδι που ουσιαστικά ξεκινάει από το 0-0 λόγω της λευκής ισοπαλίας του πρώτου αγώνα, η πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ προϋποθέτει νίκη, καθώς με οποιοδήποτε ισόπαλο σκορ (εννοείται εκτός από 0-0) ή ήττα, η πρόκριση θα πάει στην Ανόρθωση.Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Φινκ έχουν κατά νου τη νίκη και τίποτα λιγότερο.Ζητούμενο για την ομάδα του Γερμανού τεχνικού είναι να δείξει σταθερότητα στην απόδοσή της και σε καμία περίπτωση να μην επηρεαστεί από τις αλλαγές που θα γίνουν στην ενδεκάδα. Θεωρείται δεδομένο πως οι «γαλαζοκίτρινοι» θα παραταχθούν με κάποιες σημαντικές αλλαγές, καθώς οι συνεχόμενοι αγώνες απαιτούν σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού. Και με αυτό το σκεπτικό ο τεχνικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ θα κάνει τις επιλογές του στο σημερινό ματς. Αλλαγές αναμένεται να προκύψουν σε όλες τις γραμμές, αλλά δεν μπορεί να λεχθεί με απόλυτη βεβαιότητα ποιοι θα μείνουν στον πάγκο και ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικών. Παίκτες όπως οι Γκόμες, Σέρινταν, Σωτηρίου, Αντωνιάδης και Νάφιου διατηρούν πολλές πιθανότητες για να βρεθούν στους πρώτους έντεκα, καθώς αφενός με αυτό τον τρόπο θα ξεκουραστούν κάποιοι άλλοι που θα μείνουν εκτός, και αφετέρου θα πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές, που θα τους βοηθήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα