ΑΠΟΕΛ: Να αποδείξει την ισχύ του

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να αποδείξει ότι παρά τα προβλήματα παραμένει ισχυρός
-------------------------------------------------------------------------

Αναμφίβολα ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι το πρόσωπο του σημερινού ντέρμπι στο ΓΣΠ. Άλλωστε το όνομα του τεχνικού του ΑΠΟΕΛ είναι γραμμένο με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Ανόρθωσης, αφού συνδέεται με τη μεγαλύτερη επιτυχία

της στην Ευρώπη. Επειδή όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί, ο Γεωργιανός τεχνικός σήμερα θα έχει την προσοχή του αποκλειστικά στο πώς η ομάδα του θα καταφέρει να κερδίσει. Το σημερινό ντέρμπι είναι και μια πρόκληση για τους «γαλαζοκίτρινους», που στοχεύουν στην πρώτη τους επιτυχία σε ντέρμπι τη φετινή περίοδο, αφού στα δύο προηγούμενα με ΑΕΚ και Ομόνοια εξήλθαν ισόπαλοι (2-2).

Ο Τιμούρ Κετσπάγια καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είχε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, αφού τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του δεν του επέτρεψαν να δουλέψει όπως ενδεχομένως ο ίδιος θα επιθυμούσε.

Από τη μία οι τραυματίες, Καβενάγκι, Εφραίμ, Ν. Ιωάννου και Αλωνεύτης και από την άλλη ο τιμωρημένος Ντε Βινσέντι δυσχεραίνουν το έργο του Γεωργιανού τεχνικού, που είδε τις επιλογές του να μειώνονται, χάνοντας ταυτόχρονα και σημαντικά «γρανάζια» της μηχανής της ομάδας του.

Ωστόσο, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι μέσα στο παιχνίδι είναι και οι τραυματισμοί, γι’ αυτό και έχει καταστρώσει τα πλάνα του ώστε να παρουσιάσει τον ΑΠΟΕΛ ανταγωνιστικό και αποφασισμένο, ώστε να φτάσει στο ζητούμενο.

Σχήμα με αλλαγές
Αναπόφευκτα, στο σημερινό παιχνίδι θα παρατάξει την ομάδα του με αλλαγές, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα.

Ο Βάτερμαν θα είναι και πάλι κάτω από τα δοκάρια, συνεχίζοντας έτσι το απόλυτο σερί του. Στα άκρα της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σέρτζιο (δεξιά) και ένας εκ των Αντωνιάδη και Αλεξάνδρου στο αριστερό, με επικρατέστερο τον πρώτο. Στον χώρο του κέντρου πολύ δύσκολα θα προκύψει κάποια αλλαγή, με τους Μοράις, Αρτυματά και Βινίσιους να παίρνουν τις θέσεις. Εκτός κι αν ο Τιμούρ Κετσπάγια θελήσει να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική και διεισδυτική. Σε αυτή την περίπτωση, οι Στίλιτς και Μακρίδης μπορούν να δώσουν τις λύσεις που ενδεχομένως να ψάχνει ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ. Στα άκρα της επίθεσης Χαραλαμπίδης και Βάντερ έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Σεμίρ Στίλιτς να αποτελεί και σ' αυτήν τη θέση την εναλλακτική λύση. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Πιατκόφκσι έχει τον πρώτο λόγο έναντι του έτοιμου Πιέρου Σωτηρίου, ο οποίος όμως προέρχεται από δίμηνη αποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα