ΑΠΟΕΛ: Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Κάθε παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ομόνοια είναι ξεχωριστό, ελκυστικό, σαν το παλιό καλό κρασί και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Ανέκαθεν, τα «αιώνια ντέρμπι», ανεξάρτητα από τη φόρμα και τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, είναι ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα και το πάθος για τη νίκη είναι δεδομένο. Στη σημερινή (16:00) αναμέτρηση, πέρα από το γόητρο, οι βαθμοί είναι το πρώτιστο μέλημα των «γαλαζοκιτρίνων», για να παραμείνουν στην κορυφή και να μπουν με μεγάλη δυναμική στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Έτσι,

η ομάδα του Φινκ θα προσπαθήσει, με πάθος, ψυχή και άριστη τακτική, να επαναλάβει ακριβώς ό,τι έκανε το περασμένο Σάββατο σε βάρος του Απόλλωνα, παλεύοντας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Άλλωστε, με άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, πιθανόν να πάει στα σκουπίδια το πλεονέκτημα που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ την περασμένη εβδομάδα.

Τέτοια παιγνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες ή ακόμα και από τις συγκυρίες. Μια κακή στιγμή, μια λάθος απόφαση, ο παράγοντας τύχη και αρκετά άλλα στοιχεία μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο Φινκ προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του προσέχοντας και την πιο μικρή λεπτομέρεια και περιμένει μια σοβαρή και μεστή εμφάνιση, αντάξια της ποιότητας και των δυνατοτήτων τους. Ενημερώθηκε σχολαστικά για την ξεχωριστή σημασία των ντέρμπι με την Ομόνοια και με τον δικό του τρόπο, ο Γερμανός προσπάθησε να «φτιάξει» περισσότερο τους ήδη… φτιαγμένους ποδοσφαιριστές του.

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί μεγάλο πάθος, στοιχείο που πάντα υπάρχει πριν από τα ντέρμπι αιωνίων. Όλοι οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προσπάθησαν να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν μια θέση στην ενδεκάδα. Ωστόσο, θα θεωρηθεί έκπληξη αν ο Τόρτσεν Φινκ προβεί σε διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τελευταίο παιγνίδι. Επί της ουσίας θα προκύψει μια αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, αφού ο Κακά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και τη θέση του θα πάρει ο Καρλάο. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις θα καλυφθούν από τους ίδιους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν την ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πάρντο, παρτενέρ του Καρλάο θα είναι ο Αμορίν και οι Σέρτζιο-Ρίισε στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή οι Μοράις και Λάνιγκ θα είναι στον άξονα, οι Χαραλαμπίδης και Εφραίμ στα φτερά, και ο Ντε Βινσέντι σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ράφικ Τζιμπούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα