ΑΠΟΕΛ: Η πρόκριση… πέταξε, τα κίνητρα υπάρχουν

Σε νίκη στοχεύουν απόψε οι ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια, στην τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση για φέτος
---------------------------------------------------------------------------------------

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Οι τέσσερεις ήττες σε πέντε παιγνίδια δεν άφησαν μαθηματικές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι, απόψε στις 22.05, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα,

που θα φέρει... ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρείας, λίγο πριν τις μετεγγραφές…

Απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, μπορεί να απουσιάζει το βαθμολογικό κίνητρο, όμως έχει αρκετούς άλλους λόγους για να θέλει το θετικό αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ. Αφενός, για να δείξει σημάδια αντίδρασης μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου μήνα και να βελτιωθεί, ως έναν βαθμό, η ψυχολογία κόσμου και ποδοσφαιριστών. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη μιας πολύ καλής εμφάνισης, που θα είναι η αφετηρία μιας αγωνιστικής αναγέννησης.

Αφετέρου, μια πιθανή ευρωπαϊκή νίκη, εκτός από τα οικονομικά οφέλη από τα μπόνους που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, θα φέρει βελτίωση της βαθμολογικής συγκομιδής στη σχετική βαθμολογία της UEFA. Σ’ αυτό το πλαίσιο κυμάνθηκε και το αρχικό σχόλιο του Τιμούρ Κετσπάγια στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Ανεξάρτητα του ότι έχει κριθεί η πρόκριση, πάντα υπάρχει το κίνητρο σε αυτά τα παιγνίδια. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, έχει ιστορία στην Ευρώπη. Παίζουμε στην έδρα μας, μαζί με τον κόσμο μας, και θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να κερδίσουμε το παιχνίδι», είπε ο Γεωργιανός τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση: «Δεν είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να τελειώσουμε όπως πρέπει και μετά θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Περάσαμε πολύ δύσκολα αυτό το διάστημα, είχαμε πολλές απουσίες, όμως αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στο σημερινό παιγνίδι έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Αστίθ, Αντωνιάδη, Σωτηρίου, Ιωάννου και Αλωνεύτη, αλλά σε αρκετά παιγνίδια απουσίασαν οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές. Γενικότερα, από την αρχή της περιόδου, οι απουσίες στην ομάδα ήταν αρκετές. Σε ορισμένα παιγνίδια πολύ περισσότερες. Λύσεις υπάρχουν. Αυτό είπε και ο προπονητής. Αυτό που μένει να δούμε είναι τις τελικές του επιλογές για την ενδεκάδα και αν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Γενικότερα δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις, αλλά παίκτες όπως οι Καρλάο, Αμορίν, Μοράις, Αρτυματάς, Σέρτζιο, Βινίσιους και Καβενάγκι δύσκολα θα βγουν από την ενδεκάδα. Νέο πρόσωπο σ’ αυτήν ενδέχεται να είναι ο Αλεξάνδρου, ο οποίος πιθανότατα θα καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ερωτηματικό αποτελεί το ποιοι θα αγωνιστούν στα φτερά της επίθεσης, αλλά και το αν ο Κετσπάγια προορίζει σχήμα με τρεις κόφτες ή με επιτελικό μέσο.

Μέσα ο Πάρντο!
Στην 20μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκεται και ο Ούγκο Πάρντο. Είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του ΑΠΟΕΛ από την περυσινή χρονιά, όταν και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Ισπανός πορτιέρο δεν αναμένεται να αγωνιστεί, αλλά φαίνεται πως μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Μειωμένη η προσέλευση
Λίγο η κακή πορεία της ομάδας, λίγο η ώρα έναρξης του αγώνα μέσα στο κρύο και φυσικά η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος, είναι βασικοί λόγοι που θα επηρεάσουν την προσέλευση του κόσμου του ΑΠΟΕΛ στο αποψινό ματς. Αν και υπάρχουν 13 χιλιάδες προπωλημένα πακέτα εισιτηρίων, ο αριθμός των φιλάθλων μάλλον θα είναι πολύ λιγότερος.

Κρίνεται η πρωτιά
Η Σπάρτα Πράγας έχει το βαθμολογικό κίνητρο στο αποψινό παιγνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, αφού διατηρεί πιθανότητες για την κατάληψη της πρώτης θέσης της βαθμολογίας. Οι Τσέχοι έχουν εννέα βαθμούς, δύο λιγότερους από τη Σάλκε, η οποία φιλοξενείται στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η Σπάρτα Πράγας θα είναι στην πρώτη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σάλκε 11
2. Σπάρτα Πράγας 9
3. Αστέρας Τρίπολης 4
4. ΑΠΟΕΛ 3

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα Πράγας 22:05
Αστέρας Τρίπολης-Σάλκε 22:05

Keywords
Τυχαία Θέματα