ΑΠΟΕΛ: Η δύσκολη αποστολή και η ξεχωριστή πρόκληση

Εδώ και αρκετές μέρες όλοι στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ ζουν και αναπνέουν για το ξεχωριστό ματς με τον Ολυμπιακό και η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Ναι μεν πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν θα κρίνει τόσα πολλά για τη μετέπειτα πορεία στον όμιλο, ωστόσο ο κάθε βαθμός στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση είναι σημαντικός. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για κέρδος απέναντι στο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, και μάλιστα στην έδρα του.

Με

αυτό το σκεπτικό θα μπουν στο γήπεδο αύριο οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, ώστε μετά τη νίκη επί της Αστάνα στην πρεμιέρα να κάνουν ακόμα ένα μικρό βήμα προς τον στόχο της πρόκρισης.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η αποστολή των πρωταθλητών μας αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα. Το βράδυ (20:00) οι ποδοσφαιριστές θα πραγματοποιήσουν τη μοναδική τους προπόνηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μέσα από την οποία ο Τόμας Κρίστιανσεν θα οριστικοποιήσει τις σκέψεις που έχει για ενδεκάδα. Βέβαια, κατέληξε σε μεγάλο βαθμό για τους 11 που θα εμπιστευτεί ο Δανός, αλλά δεν πρόκειται να φανερώσει οτιδήποτε μέσα από το σημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο θα είναι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά τις ενδείξεις που έχουμε για την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο, ελάχιστες θα είναι οι αλλαγές που θα προκύψουν συγκριτικά με το παιγνίδι της Κυριακής με τον Άρη. Ο Γιώργος Εφραίμ πολύ πιθανόν να πάρει τη θέση του Βάντερ. Απ’ εκεί και πέρα, πιθανότητες διατηρεί να επανέλθει στους πρώτους έντεκα και ο Ινάκι Αστίθ, ωστόσο ο Γιώργος Μερκής έδειξε στον Κρίστιανσεν πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση στα δύο τελευταία παιγνίδια όπου αγωνίστηκε. Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Βάτερμαν, όπως και στην άμυνα οι Λάγο (αριστερά), Μιλάνοφ (δεξιά) και ο Καρλάο στα στόπερ με Μερκή ή Αστίθ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι έκπληξη αν η τριπλέτα στον άξονα δεν αποτελείται από τους Μοράις, Βινίσιους και Μπερτόλιο. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ως φουνταριστός ο Πιέρος Σωτηρίου και θα έχει ενισχύσεις από τους Γιαννιώτα και Εφραίμ, που θα καλύψουν τα φτερά.

Σημειώνεται πως εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται οι Ορλάντι και Ντε Καμάργκο που έμειναν εκτός αποστολής.

Το ματς του Γιαννιώτα

Για τον Γιαννιώτα όλοι γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι ακόμα πιο ξεχωριστό. Είναι άλλωστε παίκτης του Ολυμπιακού από τη στιγμή που διατηρεί τα δικαιώματά του. Ο ίδιος μπορεί να πικράθηκε από το γεγονός ότι δεν βρήκε θέση στο ρόστερ του τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά στον ΑΠΟΕΛ αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο ίδιος έχει ένα λόγο παραπάνω για να δώσει απαντήσεις μέσα από την εμφάνισή του, αλλά σύμφωνα με όσα αφήνει να διαρρεύσουν στο προσωπικό του περιβάλλον, πιο σημαντικό είναι να αποδώσει όλη η ομάδα καλά, χωρίς να το παίρνει προσωπικά. Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς θα αντιδράσει τόσο ο ίδιος με το που θα πατήσει στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης» αλλά και ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Στη μάχη και οι μικροί

Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχει και η δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ, η οποία σήμερα θα δώσει μεγάλο παιχνίδι στο Μακάρειο με αντίπαλο τη Ρόμα. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου UEFA Youth League. Ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει στη διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος το έργο του είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δυνατή και υποσχόμενη ομάδα. Όμως οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι ν' αντεπεξέλθουν στην πρόκληση. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16:00, η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν να τον παρακολουθήσουν, θα φιλοξενηθούν στην κεντρική κερκίδα του σταδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα