ΑΠΟΕΛ: Χωρίς περιθώρια υπό το βλέμμα του Φινκ

Το διαζύγιο με τον Γιώργο Δώνη και η πρόσληψη νέας προπονητικής ομάδας ήταν το θέμα της εβδομάδας στο ρεπορτάζ ΑΠΟΕΛ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα το ντέρμπι με την ΑΕΛ. Η μέρα, όμως, του μεγάλου αγώνα έφτασε και υπό το βλέμμα του Γερμανού Θόρτσεν Φινκ, ο οποίος αποτελεί από χθες το νέο αφεντικό των πρωταθλητών, οι γαλαζοκίτρινοι παίκτες θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Θέλουν πάση θυσία να επανέλθουν στις επιτυχίες, για να στείλουν και το πρώτο ενθαρρυντικό μήνυμα στον νέο προπονητή τους. Όμως, δεν θα είναι εύκολη η προσπάθειά τους, αφού πέραν του ότι φιλοξενούνται από μια ικανότατη ομάδα που επίσης «καίγεται» για τη νίκη, οι πολλοί τραυματισμοί και οι απουσίες σημαντικών παικτών αυξάνουν κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας.

Είναι ενδεικτικό πως απουσιάζουν οι βασικοί επιθετικοί που άρχισαν τη φετινή χρονιά (Μαντούκα, Σέρινταν), οι βασικοί και απαραίτητοι ακραίοι μεσοεπιθετικοί (Εφραίμ, Αλωνεύτης) και σ’ αυτές τις βασικές απώλειες προσθέστε και τις απουσίες των Βραζιλιάνων Βινίσιους και Καρλάο, η ποιότητα των οποίων είναι δεδομένη. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει στο αρχικό σχήμα ο Σάββας Παρασκευά, που θα έχει την ευθύνη για το κοουτσάρισα του ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ο ΑΠΟΕΛ συνήθισε με τις απουσίες, αφού από την αρχή της περιόδου οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι αλλεπάλληλοι και σύνηθες φαινόμενο στον «Αρχάγγελο».Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επιλογές για μιαν ανταγωνιστική ενδεκάδα είναι πολύ περιορισμένες, και έτσι ο Σάββας Παρασκευά θα παρατάξει ενδεκάδα ανάγκης, ενώ στην άμυνα θα προβεί σε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις επιλογές που έκανε ο Δώνης. Αναμένεται ότι μπροστά από τον Πάρντο θα τοποθετηθούν οι Αντωνιάδης, Κακά, Αμορίν και Σέρτζιο, κάτι που σημαίνει πως θα μείνουν εκτός οι Παπάζογλου και Ρίσε. Στη μεσαία γραμμή πολλά θα εξαρτηθούν από το σύστημα που θα αγωνιστεί ο ΑΠΟΕΛ. Αν δούμε σχήμα 4-4-2 στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Μοράις και Αρτυματάς, με τους Γκόμες-Ντε Βινσέντι στα φτερά. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Τζιμπούρ-Σωτηρίου. Αν τελικά προτιμηθεί σχήμα με τρεις μέσους, τότε πιθανόν οι Γκόμες και Αρτυματάς να αγωνιστούν ως εσωτερικοί μέσοι, και οι Ντε Βινσέντι-Αλεξάνδρου στα φτερά, με έναν εκ των Τζιμπούρ-Σωτηρίου στην κορυφή.Αναμφίβολα η παρουσία του Τόρτσεν Φινκ στις κερκίδες του Τσιρείου θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Είναι αυτονόητο ότι σε κάθε αλλαγή προπονητή όλοι θέλουν να δείξουν το καλύτερό τους αγωνιστικό πρόσωπο και η παρουσία του Γερμανού τεχνικού ίσως εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα