ΑΠΟΕΛ: Μπορεί φτάνει να σκοράρει!

Η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Βαρντάρ στο χθεσινοβραδινό παιγνίδι στο ΓΣΠ ήταν εμφανής. Από τη στιγμή, όμως, που δεν επιβραβεύτηκε με νίκη, τότε τα πάντα παραμένουν ρευστά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται σε έξι βράδια να παρουσιαστούν έτοιμοι στον αγώνα της χρονιάς και να προκριθούν μέσα στα Σκόπια. Μπορούν φτάνει να σκοράρουν.

Καταρχάς, η εικόνα του ΑΠΟΕΛ

διέψευσε εν μέρει τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος στη διάσκεψη Τύπου δήλωσε ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δυσκολεύτηκαν και άργησαν να βρουν ρυθμό, τέτοιο, που να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία.

Μέχρι το 40ο λεπτό, η ομάδα ήταν ακίνδυνη ή καλύτερα όλες οι προϋποθέσεις για τέρμα αναχαιτίζονταν σχετικά εύκολα από την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Βαρντάρ. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να ξεδιπλωθεί στο γήπεδο, ούτε να αναπτυχθεί από τον άξονα και προτίμησε να απειλήσει με μακρινές διαγώνιες μπαλιές.

Το συγκεκριμένο παιγνίδι ταίριαζε γάντι στην Βαρντάρ και οι «γαλαζοκίτρινοι» για να απειλήσουν έπρεπε να βάλουν την μπάλα κάτω. Αυτό έγινε κυρίως στην επανάληψη, όμως, η … επίθεση του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε από το 40’. Μέχρι το 70’ η ομάδα θα μπορούσε να σκοράρει δυο και τρεις φορές και να πάει στα Σκόπια χωρίς άγχος και πίεση. Ωστόσο ο Πακόφσκι φώναξε «όχι» τόσο στον Λεάλ όσο και στον Ντε Βινσέντι.
Στο 70ο λεπτό καταγράφηκε η τελευταία ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν από δυνάμεις και ενδεχομένως από συγκέντρωση. Η πλάστιγγα ξεκίνησε να γέρνει υπέρ των Σκοπιανών, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά βγήκαν από το καβούκι τους και επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, διότι ο επαναληπτικός την ερχόμενη Τρίτη θα γινόταν ακόμα δυσκολότερος.

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε να έχει όλα τα φόντα να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, φτάνει να παρουσιαστεί καθώς πρέπει στα Σκόπια. Η ομάδα πρέπει να είναι πολύ πιο έτοιμη και κάποιοι παίκτες «κλειδιά» να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον αγώνα της χρονιάς.

Άλλωστε ορισμένοι αποκτήθηκαν για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και να βοηθήσουν στην προσπάθεια για είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα