Αποχαιρέτησαν την Κύπρο οι "κεραυνο-κτυπημένοι" επιβάτες

Αναχώρησαν στις 15:40 οι 299 επιβαίνοντες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Canada από τον Διεθνές Αερολιμένα Πάφου με νέο αεροσκάφος που κατέφθασε από το Τορόντο του Καναδά με προορισμό το Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο Πάφου στις 13:20 περίπου.

Οι 299 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Canada που εκτελούσε υπεραντλαντική πτήση

από το Τορόντο του Καναδά στον Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετά τη χθεσινή αναγκαστική προσγείωση, λόγω του καταιγίδας και κεραυνού που φαίνεται να κτύπησε το αεροσκάφος, κατέληξαν σε ξενοδοχείο της Πάφου.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους χθες για προληπτικούς λόγους αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτροπή του αεροσκάφους για να προσγειωθεί στο Διεθνές Αερολιμένα Πάφου μετά το συμβάν.

Στον έλεγχο του αεροσκάφους που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως το αεροσκάφος να κτυπήθηκε και από κεραυνό.

Ως εκ τούτου χθες, κρίθηκε σκόπιμο να μην αναχωρήσει το αεροσκάφος προτού διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι και να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος ήδη γίνονται τεχνικοί έλεγχοι μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται να αναχωρήσει.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα