Από τον οικογενειακό της κύκλο μολύνθηκε η νοσηλεύτρια του ΓΝ Λ/κας

Οκτώ συνολικά κρούσματα μετρά το νέο cluster της Λάρνακας που εντοπίστηκε από την νοσηλεύτρια που είναι θετική στον κορωνοιό.

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού-8 τα άτομα από το cluster της νοσηλεύτριας

Σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη μία νοσηλεύτρια από το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ενώ θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο σύζυγος της νοσηλεύτριας που ανακοινώθηκε χθες.

Επιπλέον θετικοί στον κορωνοϊό είναι ο αδερφός της νοσηλεύτριας που ανακοινώθηκε χθες με τη σύζυγό του. Τα δύο πρόσωπα είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό στην Πολωνία και επέστρεψαν στην Κύπρο

τις 6/9

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive η νοσηλεύτρια φαίνεται να προσβλήθηκε από τον ιό από το στενό οικογενειακό της κύκλο, καθώς συμμετείχε σε κοινωνική δεξίωση στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος που ανακοινώθηκαν σήμερα ως θετικά.

Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς μετέφερε τον ιό στο νοσοκομείο από τις εξωτερικές της επαφές. 

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, τόνισε ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο εφησυχασμός και γι’ αυτό τονίζαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Παρατηρούμε ότι μεγαλώνουν οι αλυσίδες μετάδοσης και εκεί φαίνεται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών».

Επιπλέον εξήγησε ότι «αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας και αν δεν προσέξουμε θα ακολουθήσουμε δυστυχώς το κακό παράδειγμα άλλων χωρών».

Διαβάστε ακόμη: 

Θετική στον κορωνοϊό τελικά η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα