Από τις 7:30 έως τις 8:30 η απεργία της ΠΟΕΔ στην Αμμόχωστο

Σε μονόωρη στάση εργασίας από τις 7:30 – 8:30 το πρωί στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία της ελεύθερης Αμμοχώστου κατέρχονται σήμερα οι δάσκαλοι της ΠΟΕΔ, υλοποιώντας τα απεργιακά μέτρα, που έχουν εξαγγείλει, παρά τη συμφωνία για επανέναρξη του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας.

Η

ΠΟΕΔ διαμαρτύρεται για το εργασιακό καθεστώς των δασκάλων και τα 10μηνα συμβόλαια, αλλά και για την ύπαρξη οροφών στην εκπαίδευση, σύστημα με το οποίο, όπως υποστηρίζει, οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολο να υλοποιηθούν.

Το Δ.Σ. της συντεχνίας, αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί, για να επαναξιολογήσει την κατάσταση, καθώς και την έκκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για άρση των μέτρων, με τον Πρόεδρο της συντεχνίας φίλιο Φυλακτού να δηλώνει σήμερα ότι θα κατατεθεί πρόταση για αναστολή των επόμενων κινητοποιήσεων, εν όψει των κρίσιμων συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως είπε, θα εξεταστεί η αναστολή των επόμενων κινητοποιήσεων καθώς και της πορείας διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονμικών η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη, στις 15:00.

Η πορεία θα πραγματοποιούταν για να εκφράσει την αντίδρασή της για την απαράδεκτη πολιτική των ''οροφών'' στην εκπαίδευση, και τις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει στο επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και στους όρους υπηρεσίας των λειτουργών της, με κυρίαρχη εκείνη της διαφοροποίησης του εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων. Έπειτα, θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες προγραμματισμένες στάσεις εργασίας των δασκάλων είναι στις 9 Νοεμβρίου στην Πάφο, στις 16 Νοεμβρίου στη Λάρνακα και στις 23 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθούν εκ νέου η ηγεσία της συντεχνίας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή.

Keywords
Τυχαία Θέματα