Από την Κω στην Αλικαρνασσό μεταφέρθηκαν 205 Τούρκοι

Με φέριμποτ μεταφέρθηκαν το απόγευμα 205 Τούρκοι πολίτες από την Κω στην Αλικαρνασσό, έπειτα από το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Πρώτα κατέβηκαν οι τραυματίες, οι οποίοι δέχτηκαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και μετά οι υπόλοιποι επιβάτες. Δεύτερο φέριμποτ στάλθηκε για να μεταφέρει στην Τουρκία και τους υπόλοιπους Τούρκους πολίτες.

Η Χαλέ Οζβερέρ δήλωσε ότι την ώρα του σεισμού βρισκόταν κοντά στη θάλασσα και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. “Είδαμε την θάλασσα να ξεχειλίζει και το έδαφος να ραγίζει. Αφού σταμάτησε ο σεισμός,

προσπάθησα να ηρεμήσω το παιδί μου και μετά φοβηθήκαμε για τσουνάμι”, είπε.

Η Νιλγκιούν Αγριμπόζλούογλου δήλωσε ότι όλα εκεί έγιναν κομμάτια. “Οι σωλήνες έσπασαν, νερό δεν έχει η πόλη. Οι άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει κανέναν. Όλοι ήταν σε άθλια κατάσταση”.

Η Ζεϊνέπ Καραμάν είπε ότι αυτά που έζησαν ήταν μια καταστροφή και δεν έμοιαζε με τους προηγούμενους σεισμούς. “Από τον ουρανό βλέπαμε περίεργες αστραπές και έρχονταν φωνές. Ο κόσμος χανόταν, σκέφτηκα ότι πεθαίναμε. Κράτησε πολύ. Δεν κοιμήθηκα καθόλου όλο το βράδυ, ήμασταν στο δρόμο”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα