Από τη Σχολή Ομόδους χαιρέτησε την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο υπ.Παιδείας

Το μήνυμα για μια νέα, δυναμική σχολική χρονιά, όπου ο κάθε μαθητής είναι μοναδικός και ξεχωριστός, έστειλε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, από το Γυμνάσιο Ομόδους, το οποίο από φέτος μετονομάστηκε σε Σχολή Ομόδους - Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.


Καλωσορίζοντας τους μαθητές και μαθήτριες, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως "όλοι εμείς, Πολιτεία, κοινοτικές αρχές, βουλευτές, λειτουργοί, γονείς,

είμαστε εδώ να σας στηρίξουμε γιατί σας αγαπάμε και θέλουμε να επιτύχετε".

"Είμαστε εδώ για εσάς και η χαρά η δική σας είναι και δική μας, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την χαρά που δίνεις", είπε ο κ.Χαμπιαούρης και πρόσθεσε "είμαστε εδώ να δώσουμε μια νέα δυναμική στο σχολείο σας και στις ορεινές περιοχές, μια νέα δυναμική σε εσάς, τους μαθητές, στις οικογένειες σας, στην πατρίδα μας".

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι το όραμα για δημιουργία και λειτουργία της Σχολής Ομόδους, η οποία περιλαμβάνει τους νέους κλάδους αμπελουργίας-οινολογίας και τυροκομίας-γαλακτοκομίας, αποτελούσε προγραμματική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, και πως "οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε, γιατί είναι με τις δικές του οδηγίες και την δική του στήριξη που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο".

Ακολούθως, παρουσιάστηκε το οπτικογραφημένο μήνυμα του Υπουργού προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και όπως ο ίδιος επεσήμανε μετά την προβολή, στο βίντεο ενσωματώθηκαν υπότιτλοι καθώς και παρουσίαση στη νοηματική, "γιατί θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι καθένας από εσάς είναι ξεχωριστός, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με δική του αξία".

"Όλοι αξίζετε, ενώστε τις δυνάμεις σας, μάθετε να σέβεστε τον εαυτό σας, τους γονείς σας, τους καθηγητές και καθηγήτριες σας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για εσάς", είπε και κάλεσε τους μαθητές και της μαθήτριες να προχωρήσουν όλοι μαζί μπροστά για το δικό τους καλό και μέλλον.

Τη χαρά και συγκίνηση του, εξέφρασε ο κοινοτάρχης Ομόδους, Ευγένιος Μιχαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας, τους λειτουργούς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, για τη στήριξη και την υλοποίηση της Σχολής Ομόδους.

"Το πρώτο κουδούνι ήχησε στα αυτιά μας αλλιώτικα από τις προηγούμενες χρονιές, πιο χαρμόσυνα, πιο αισιόδοξα και ελπιδοφόρα, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του ιστορικού  Γυμνασίου Ομόδους, το πρώτο κουδούνι κτυπά στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, αποδεικνύοντας έμπρακτα, γι' ακόμη μια φορά την αγάπη και το σεβασμό του για την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της", είπε ο κ. Μιχαήλ

Σημείωσε ότι "οι αποφάσεις του Υπουργείου πήραν σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα να λειτουργούν από σήμερα οι κλάδοι οινοποιίας και τυροκομίας" και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε, μέσα σε τρεις μήνες "τα λόγια να γίνουν πράξη".

"Σας είμαστε ευγνώμονες για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης του σχολείου μας, κι εμείς, οι άνθρωποι της υπαίθρου, αναγνωρίζουμε βαθιά την αξία της ιστορίας και του πολιτισμού μας και τιμούμε τους ανθρώπους που συμβάλλουν στη διαφύλαξη και διατήρηση τους", ανέφερε ο κοινοτάρχης Ομόδους.

Υπογράμμισε ακόμη πως με την αναβάθμιση που έγινε στο σχολείο "συμβάλλεται τα μέγιστα στην ενδυνάμωση της σημαντικότερης και πολυτιμότερης κοιτίδας ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής μας", ενώ υπέδειξε ότι υπήρξε άρτια συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες και ο εξωραϊσμός του κτιρίου έγινε χωρίς προβλήματα.

Ο κοινοτάρχης Ομόδους ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του και του επέδωσε αντίγραφο του Τιμίου Σταυρού, σύμβολο και ανώτατη διάκριση της κοινότητας.

Ακολούθως ο Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα