Από τα fake πιστοποιητικά εμβολιασμού,στον fake θάνατο και τους «τσαρλατάνους»

Ενώπιον πρωτοφανών υποθέσεων βρίσκεται η Αστυνομία λόγω της πανδημίας. Καταγγελίες για πλαστά Πιστοποιητικά Εμβολιασμού, fake news για θάνατο 12χρονου παιδιού από εμβόλιο, καταγγελίες για γιατρούς «τσαρλάτους» που αντί για εμβολιασμό προτείνουν άλλους μεθόδους και άλλα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε, έναν μήνα μετά το δημοσίευμα του SigmaLive που έκανε λόγο για πληροφορίες  ότι πολίτες να λαμβάνουν

πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ δεν έχουν κάνει καμιά δόση εμβολίου.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Κοινό μυστικό τα κατά παραγγελία πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πλαστά Πιστοποιητικά Εμβολιασμού

Αυτό επιβεβαιώθηκε ένα μήνα μετά με οικογένεια ασθενή που διασωληνώθηκε με κορωνοϊο να καταγγέλλει 53χρονο γιατρό στη Λάρνακα για fake εμβολιασμό του ασθενούς.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και ανακρίσεων του ΤΑΕ Λάρνακας, με το υλικό να είναι ογκώδες.

Μετά τον 53χρονο γιατρό ήρθαν στο φως και άλλες υποθέσεις που αφορούν γιατρούς με την Αστυνομία να διερευνά σήμερα πέντε συνολικά καταγγελίες για Πλαστά Πιστοποιητικά Εμβολιασμού. Αφορούν δύο γιατρούς στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο και τον 53χρονο γιατρό στη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: Έπαιρνε ταρίφα 600 ευρώ ο γιατρός για τα «μαϊμού» Πιστοποιητικά Εμβολιασμού

Ο fake θάνατος 12χρονου από εμβόλιο

Αναστάτωση στην κοινή γνώμη προκάλεσε και η είδηση του δήθεν θανάτου 12χρονου παιδιού που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Η ψευδής είδηση έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από συγκεκριμένα άτομα και άμεσα οι Υπηρεσίες δημόσιας Υγείας της Κύπρου διέψευσαν το περιστατικό  με τον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Μιχάλη Αναστασιάδη να προσχωρεί σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.
Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους τρείς σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive να αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου αφού θα καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον τους τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Fake news τα περί θανάτου 12χρονου από εμβόλιο, λένε οι Αρχές

Δημόσια καταγγελία για «τσαρλατάνο» γιατρό που δίνει γιατροσόφια 

Οδηγίες για περαιτέρω έρευνα σε αναρτήσεις στο Facebook οι οποίες έχουν να κάνουν με τον θάνατο 46χρονου από τη Σωτήρα έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.
Ο Γιώργος Σαββίδης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έρευνα αναρτήσεων από φιλικά πρόσωπα του 46χρονου που έκανα αναφορές σε  «τσαρλατάνους γιατρούς» που τον έπεισαν να μην εμβολιαστεί και έλαβε συγκεκριμένη θεραπεία πριν βρεθεί στο Νοσοκομείο και στο τέλος καταλήξει.

Η διερεύνηση της υπόθεση ξεκίνησε και εξετάζεται για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα αναρτήσεων για τσαρλατάνους γιατρούς

Ο Μητροπολίτης Μόρφου

Τα μάτια για άλλη μια φορά στράφηκαν στον Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές από την έναρξη της πανδημίας τις απόψεις του δημόσια, με «φήμες» να τον θέλουν να έχει εμβολιαστεί.

Φανατικός, κατά του εμβολιασμού ο Μητροπολίτης Μόρφου απάντησε άμεσα στις φήμες και μέσω ανακοίνωσής του διέψευσε κάνοντας σαφές πως «ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και ούτε προτίθεμαι να εμβολιαστώ στο μέλλον».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση βγήκε 10 μέρες μετά από την καραντίνα στην οποία βρισκόταν.

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Μητρ.Μόρφου στις «φήμες» για εμβολιασμό:«Διαψεύδω κατηγορηματικά»

Keywords
Τυχαία Θέματα