Από ναυαγοσώστρια στο Baywatch... κόμισσα

Βρετανίδα ευγενής είναι πλέον η ηθοποιός από την Καλιφόρνια, Allison Joy 'A.J.' Langer, που κάποτε αναστάτωνε τον ανδρικό πληθυσμό με τα κατακόκκινα μαγιό της δημοφιλούς σειράς Baywatch (αν και τα πρωτεία στην καρδιά του φιλοθεάμονος κοινού ανήκε δικαιωματικά στην Πάμελα Άντερσον).

Η στροφή 180 μοιρών έγινε για την A.J. όταν γνώρισε τον αριστοκράτη σύζυγό της, με εκείνον μάλιστα να φοράει την παραδοσιακή σκωτσέζικη φούστα, το "κιλτ", σε ένα μπαρ του Λας

Βέγκας.

Την ερωτεύτηκε, την παντρεύτηκε και την έκανε κόμισσα με όλες τις τιμές, καθώς και με ένα δικό της κάστρο σε μια αχανή έκταση στην αγγλική εξοχή.

Η 41χρονη σήμερα πρώην ηθοποιός έχει παίξει σε πολλές αμερικανικές σειρές, εκτός από το Baywatch που τη δεκαετία του '90 έκανε θραύση και στην ελληνική τηλεόραση.

Όπως λέει η ίδια, όταν γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Charles Courtenay, στο μπαρ του ξενοδοχείου Hard Roch Hotel and Casino στο Λας Βέγκας, αγνοούσε ότι επρόκειτο για Άγγλο ευγενή. Ο Courtenay βρέθηκε στο Λας Βέγκας με μια αγγλική ομάδα ράγκμπι. Η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφθηκε στην Alisson όταν την πήγε για να γνωρίσει τους γονείς του, στο οικογενειακό κάστρο.

Όπως γράφει η Daily Mail, o γάμος τους έγινε το 2005 και απέκτησαν δυο παιδιά κι αφού ο πεθερός της πέθανε την περασμένη Τρίτη στα 73 του, Κόμης του Ντέβον έγινε ο σύζυγός της και η ίδια, φυσικά, κόμισσα, ενώ στα χέρια τους πέρασε και το κάστρο Powderham Castle ηλικίας 600 ετών, κοντά στο Έξετερ.

Πάντως, η πρώην ηθοποιός που γεννήθηκε στο Οχάιο από μητέρα ωτορινολαρυγγολόγο και πατέρα πωλητή ρούχων, δήλωσε ότι ο νέος της τίτλος δεν θα επηρεάσει τη ζωή της. «Αν ο Τσάρλι γίνει Δούκας του Ντέβον, εγώ θα γίνω Δούκισσα και τα παιδιά μας λόρδοι. Όμως δεν χρησιμοποιούμε αυτούς τους τίτλους στην καθημερινότητά μας, όμως υπάρχουν και σεβόμαστε την ιστορία αυτών των τίτλων ευγενείας. Στην καθημερινότητά μας όμως είμαστε μια κανονική οικογένεια», δήλωσε σε περιοδικό.

Η Alisson, όπως πολλές ευγενείς, έχει επιδοθεί στη φιλανθρωπική δράση και κάνει περιοδείες, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα κατευθυνθούν στην έρευνα για την ινομυαλγία, μια δυσλειτουργία που έχει ως χαρακτηριστικό της τους έντονους μυϊκούς πόνους. Από αυτή την ασθένεια, άλλωστε, πάσχει και η ίδια και ήταν ένας παό τους λόγους που άφησε τα σπορ που αγαπούσε πολύ και στράφηκε στην ηθοποιία.

Όσο για την ιστορία του Powderham Castle; Κρύβεται στα βάθη των αιώνων. Στα χέρια της οικογένειας Courtenay πέρασε όταν η Margaret de Bohun το έδωσε ως προίκα στον Hugh Courtenay, γιο του πρώτου Δούκα του Ντέβον, στα 1325.

Οι Courtenay έφτασαν στην Αγγλία προερχόμενοι από τη Γαλλία επί βασιλείας Ερρίκου του Β' και απέκτησαν μεγάλες εκτάσεις γης και δύναμη στη Νοτιοδυτική Αγγλία μέσω γάμων με πλούσιες κληρονόμους.

Το κτίσμα επεκτάθηκε κατά τον 18ο αιώνα από τον Αγγλο αρχιτέκτονα James Wyatt.

Πηγή: newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα