Απίστευτο τρολάρισμα με τους "ράμπο" του Βαρουφάκη

Πρωτοσέλιδο έγινε για μια ακόμα φορά στον διεθνή Τύπο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά για την πρόταση που συμπεριέλαβε στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ και η οποία προβλέπει τη διενέργεια ελέγχων από «στρατολογημένους» πολίτες από όλες τις κατηγορίες πολιτών και όχι εφοριακούς.

Oι συγκεκριμένοι «Ράμπο», για διάστημα μέχρι δύο μήνες και αμειβόμενοι με την ώρα, θα πραγματοποιούν «μη ορατούς» από τους ίδιους τους φοροφυγάδες ελέγχους, προσποιούμενοι τους καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών, «καλωδιωμένοι» με καταγραφικά μηχανήματα ήχου

και εικόνας, ώστε να υπάρχει αποδεικτικό υλικό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντέδρασαν στην πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με… «χιουμοριστική διάθεση», επισημαίνοντας με νόημα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η… «μεγάλη εικόνα».

Σ’ αυτό το ζήτημα μάλιστα ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν αρκούν μόνο οι δεσμεύσεις και ότι θα προτιμούσαν να έχουν στα χέρια τους κάτι σε μορφή νομοθετήματος και όχι λίστες προτάσεων.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τους «Ράμπο» του Γ. Βαρουφάκη, αλλά και όλη τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στον κ. Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντάς τες σε ανακοίνωσή του, «γελοίες και αντιφατικές».

«Πρόκειται για την επιτομή της ανατριχιαστικής φασίζουσας ελαφρότητας. Πρόκειται για καφκικό σχέδιο που συνέλαβαν άνθρωποι χωρίς αίσθηση ούτε του τι σημαίνει κράτος δικαίου, δικαιώματα και Σύνταγμα, ούτε του τι είναι και πώς λειτουργεί η κοινωνία των πολιτών σε σχέση με την αγορά! Σε κάθε περίπτωση, όποιος έχει αίσθηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες αντιφατικές, γενικόλογες ή γελοίες προτάσεις δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι πιεστικοί χρηματοδοτικοί στόχοι της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης από την άλλη, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η κυβέρνηση «βαπτίζει το κρέας ψάρι και ψεύδεται».

«Η διαρροή της επιστολής Βαρουφάκη δείχνει τα εξής: Πρώτον, ότι η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι, αφού επιθυμεί το νέο μνημόνιο να ονομαστεί σε “συμβόλαιο για την ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”. Δεύτερον, υιοθετεί, και ορθώς, μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είναι το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υφίσταται για το δημοσιονομικό συμβούλιο και τον οργανικό νόμο. Διατάξεις που ως αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν ψήφισε, αλλά τις θεωρούσε και συνώνυμο της λιτότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ακόμα όμως και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση για… μυστικούς «Ράμπο», τονίζοντας ότι πέρα από τους προφανείς κινδύνους αυθαιρεσίας είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και να επαναληφθούν φαινόμενα χρηματισμού των ελεγκτών από τους ελεγχόμενους.

Δίνει και παίρνει το τρολάρισμα για τους «Ράμπο» του Βαρουφάκη»

Η πρόταση όμως του Γ. Βαρουφάκη να επιστρατευτούν νοικοκυρές και τουρίστες ως… «μυστικοί πράκτορες» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, προκάλεσε κι ένα απίστευτο τρολάρισμα στο διαδίκτυο.

Πρώτος και καλύτερος ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον με τον οποίο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει καυγαδίσει στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος λοιπόν έκανε retweet μια φωτογραφία από ένα beach bar, όπου χορεύουν καλλίγραμμα κορίτσια, φορώντας τα καυτά τους μπικίνι και ερώτηση: «Βρείτε ποιος είναι ο ελεγκτής»!

Με ειρωνικό ύφος μάλιστα ο Νίξον γράφει:

«Ξεκαρδιστικό σχέδιο των Ελλήνων για την πάταξη της φοροδιαφυγής: οι τουρίστες θα είναι καλωδιωμένοι για να αποκαλύπτουν όσους δεν κόβουν αποδείξεις, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της ΕΕ».

ΠΗΓΗ -

star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα