Απεβίωσε η Νέδη Χατζηιωάννου, χήρα του Λουκά Χατζηιωάννου

Απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών στο σπίτι της στο Π. Ψυχικό, η Κύπρια Νέδη Χατζηιωάννου, χήρα του Λουκά Χατζηιωάννου, ηγετική μορφή στον χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης που έκανε η κόρη της Κλέλια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνω τον θάνατο της λατρεμένης μας μητέρας.

Να ζήσουμε να την θυμόμαστε. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγο της πανδημίας . Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση σας». 

Με μέγαλη θλίψη σας ανακοινώνω τον θάνατο της λατρεμένης μας μητέρας. Να ζήσουμε να την θυμόμαστε. Η κηδεία θα γίνει σε...

Posted by Clelia Haji-ioannou on Friday, 9 April 2021

Ήταν κόρη του εύπορου επιχειρηματία Σάββα Μισιρλή και της Κλειώς και απόφοιτη της Ακαδημίας στη Λεμεσό.

Ο  Λουκάς Χατζηιωάννου την γνώρισε στα 21 της χρόνια όταν εκείνος το 1958 βρέθηκε στη Λεμεσσό.

Στις 25 Οκτωβρίου 1958 τελέστηκε ο γάμος τους.

Τον Αύγουστο του 1995 μετακόμισαν στο Λονδίνο, παγκόσμιο κέντρο της ναυτιλίας, όπου ο Λουκάς Χατζηιωάννου αγόρασε το πρώτο του πλοίο, στο οποίο έδωσε το όνομα της αγαπημένης του συζύγου «ΝΕΔΗ».

Η Νέδη μαζί με τον Λουκά απέκτησαν τρία  παιδιά τον Πόλυ, τον Στέλιο (ο γνωστός επιχειρηματίας που ζει στην Αγγλία) και την Κλέλια.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι Πρόεδρος, και ο Στέλιος και ο Πόλυς Χατζηιωάννου μέλη του ΔΣ του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατριάρχης της οικογένειας προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές, χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων και δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα