Απεργιών συνέχεια στη Βρετανία με το προσωπικό του εθνικού οδικού δικτύου

Προειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο απευθύνουν οι αρχές στη Βρετανία λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον φορέα διαχείρισης και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων της χώρας, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη.

Η απεργία των υπαλλήλων των Εθνικών Αυτοκινητόδρομων θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή καλύπτει το τριήμερο που παραδοσιακά αξιοποιούν για αποδράσεις οι εκδρομείς των εορτών στη

Βρετανία.

Οι απεργοί διεκδικούν από την κυβέρνηση μεγαλύτερες αυξήσεις εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Για όσους θελήσουν να μετακινηθούν μέσα στις γιορτές τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα καθώς από την παραμονή των Χριστουγέννων αρχίζει νέα τετραήμερη απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, ενώ στις 23-26 και 28-31 Δεκεμβρίου απεργούν και οι ελεγκτές ταξιδιωτικών εγγράφων σε έξι μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια.

Οι απεργίες αυτές ακολουθούν τις κινητοποιήσεις νοσηλευτών και προσωπικού ασθενοφόρων την Τρίτη και την Τετάρτη αντίστοιχα, που οδήγησαν σε πάνω από 13.000 ακυρώσεις ιατρικών ραντεβού και εγχειρήσεων, αλλά και σε μείωση των κλήσεων για έκτακτα περιστατικά.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που σοβαρά ασθενείς ή τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με ιδιωτικά οχήματα, ενώ η διοίκηση του συστήματος υγείας NHS προειδοποιεί πως η αναστάτωση του προηγούμενου διημέρου θα έχει αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις επόμενες ημέρες.

Η Κυβέρνηση αντιτίθεται στο αίτημα των απεργών για υψηλότερες αυξήσεις, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπεύει να επισπεύσει τις επόμενες ετήσιες αυξήσεις προς το προσωπικό του NHS.

Διαβάστε ακόμη: Γουατεμάλα: Κατασχέθηκαν 950 κιλά κοκαΐνης που μετέφερε μικρό αεροσκάφος

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα