Απεργία στην Τράπεζα της Αγγλίας μετά από 50 χρόνια

Σε τριήμερη απεργία κατέρχονται από σήμερα, Τρίτη, υπάλληλοι της Τράπεζας της Αγγλίας, της πρώτης τέτοιας απεργίας στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας εδώ και πάνω από 50 χρόνια, λόγω διαφωνίας που υπάρχει για το επίπεδο της μισθοδοσίας.

Όπως

μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάλληλοι που εργάζονται στα τμήματα της συντήρησης, της ασφάλειας, της εξυπηρέτησης του κοινού, κατήλθαν σε απεργία λόγω της προσφοράς μισθού «εμπαιγμού», σύμφωνα με το συνδικάτο Unite, που είναι κάτω από τον πληθωρισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο αξιωματούχος του συνδικάτου Πίτερ Κάβανα κάλεσε τον Διοικητή της Τράπεζας να επέμβει προσωπικά στη διένεξη, η οποία μπορεί να κλιμακωθεί αν δεν σημειωθεί πρόοδος.

«Ο Μαρκ Κάρνεϊ πρέπει να έρθει στις σειρές των απεργών έξω από το εικονικό κτίριο της τράπεζας σήμερα και να εξηγήσει στους σκληρά εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, γιατί τους αξίζει να βιώσουν χρόνια μισθολογικών μειώσεων», είπε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι «δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να φροντίσουν τις οικογένειες τους, γιατί η Τράπεζα έχει άδικα επιβάλει μηδενική αύξηση ή αύξηση κάτω από το επίπεδο του πληθωρισμού».

Το Unite, ανέφερε, «καλεί την Τράπεζα της Αγγλίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει μια δίκαια συμφωνία μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους».

Γύρω στα 150 άτομα εργάζονται στα τρία επηρεαζόμενα τμήματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδικάτου, αν και δεν μπορούσε να πει πόσοι εργαζόμενοι έχουν κατέλθει σε απεργία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας της Αγγλίας ανέφερε ότι υπάρχουν «σχεδιασμοί έτσι ώστε όλες οι απαραίτητες εργασίες της τράπεζας να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά αυτή την περίοδο». Είπε, ακόμη, ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο οποτεδήποτε, προσθέτοντας ότι μόνο περίπου το 2% του προσωπικού έχει ψηφίσει για την απεργία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα