Απειλούν για διαμαρτυρία ακόμα και με τα μπαστούνια τους οι συνταξιούχοι (VID)

Σεβασμό ζητούν από την Κυβέρνηση οι συνταξιούχοι, οι οποία καλούνται να βγάλουν το μήνα σε μια περίοδο βαθιάς ακρίβειας, με λιγότερα από 800 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα στις Τομές στα Γεγονότα, οι συνταξιούχοι απαιτούν μέτρα στήριξης καθώς τα τρία πακέτα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν τους αφορούν.

Μιλώντας στο Σίγμα ο Πρόεδρος του ΕΚΥΣΥ, ανέφερε ότι «στο τελευταίο πακέτο δεν έκανε αναφορά για τους συνταξιούχος πέραν τα 100 ευρώ που θα δώσει στους συνταξιούχους για τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο».

Ο κ. Σκαρπάρης ψέγει και την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει οριζόντια

το τέλος εταιρειών που είναι στα 350 ευρώ

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκαρπάρης τα βάζει ευθέως με την Υφυπουργό Πρόνοιας, η οποία ακύρωσε τρεις συναντήσεις και δεν έδωσε ακόμα απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Ενώ δήλωσε ότι εάν δεν ληφθούν αποφάσεις, τότε οι συνταξιούχοι είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «αναπόφευκτη θα είναι η αντίδραση μας με δυναμικό τρόπο έξω από τα υπουργεία ή το προεδρικό.  Είμαστε αποφασισμένοι ακόμα και με τα μπαστούνια να κατέβουν στους δρόμους».

Τέλος, ο κ. Σκαρπάρης, δήλωσε επίσης ότι οι συνταξιούχοι αναμένουν την πρόταση της Κυβέρνησης για την κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απειλούν, VID,apeiloun, VID