Απειλές Ηγέτη Χεζμπολάχ: Μόνο ο Λίβανος θα εξορύξει το δικό του φυσικό αέριο

Ο ηγέτης της φιλοϊρανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε χθεσινοβραδινή του ομιλία αναφέρθηκε εκτενώς για πρώτη φορά στην εκτόξευση τριών drones που πραγματοποίησε στις 2 Ιουλίου η οργάνωσή του, κατευθυνόμενα προς την πλατφόρμα της Energean, λίγες μόλις ημέρες μετά την εγκατάστασή της στο κοίτασμα «Καρίς», εντός της διαφιλονικούμενης θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

Ο Νασράλα χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «μία μικρή αρχική κίνηση», προσθέτοντας ότι η οργάνωσή του «θα φτάσει μέχρι το ‘Καρίς’ και ακόμα πιο μακριά από αυτό».

Ο Νασράλα είπε ότι η εκτόξευση

των τριών drones, που δεν μετέφεραν οπλισμό, ήταν δοκιμαστική εξηγώντας ότι «ήθελαν να δουν πώς θα αντιδρούσαν τα πολεμικά σκάφη».

«Με αυτή μας την ενέργεια επιδιώκαμε να δημιουργήσουμε θόρυβο για να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι δεν βρίσκονται σε ‘ασφαλή περιοχή’, όπως θέλουν να νομίζουν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «εάν ο Λίβανος δεν είναι σε θέση να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του να εξορύξει το φυσικό του αέριο στην περιοχή, τότε κανένας άλλος δεν θα καταφέρει να το πράξει και κανένας άλλος δεν θα καταφέρει να πουλήσει το λιβανικό φυσικό αέριο. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πούμε;» .

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός νέου πολέμου με αφορμή το λιβανικό φυσικό αέριο, δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του ομιλία ότι «εάν ο Λίβανος δεν λάβει οικονομική βοήθεια και βυθιστεί στην οικονομική καταστροφή και στην πείνα - τότε ναι, ο πόλεμος θα είναι αναγκαίος».

Διαβάστε επίσης 

Λιβύη: Ένοπλοι αναπτύσσονται στα γραφεία της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα