Απεγνωσμένοι κάτοικοι στη Λακατάμεια – «Μπαίνουν στα σπίτια μας»

Απεγνωσμένοι δηλώνουν κάτοικοι Λακατάμειας οι οποίοι γειτνιάζουν με το τοπικό γραφείο Υπηρεσιών Μέριμνας (το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Πολιτικής Άμυνας, παρά την οδό Πεύκου).

Οι συμπλοκές είναι καθημερινό φαινόμενο εκεί ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι μετανάστες, λήπτες βοηθημάτων μπούκαραν εντός του κτηρίου. Απεγνωσμένοι δηλώνουν και οι λειτουργοί των ΥΚΕ οι οποίοι τις πλείστες φορές μένουν «εγκλωβισμένοι» στα γραφεία τους αφού δεν μπορούν να βγουν έξω από το κτήριο.

Η Αστυνομία περιπολεί το σημείο ωστόσο αυτό που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής που

μίλησαν στο SigmaLive αναφέρουν ότι οι μετανάστες πάνε από το βράδυ έξω από το κτήριο και «στρατοπεδεύουν». Επίσης, δεν ήταν λίγες οι φορές που όπως αναφέρουν οι σχετικές μαρτυρίες οι μετανάστες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών και.. αφόδευσαν. 

Στο ψάξιμο για λύση

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του SigmaLive το ζήτημα απασχόλησε αρκετές φορές το Υφυπουργείο Πρόνοιας. Στο τραπέζι μάλιστα βρίσκεται εδώ και μήνες πρόταση για μεταφορά του σημείου εξυπηρέτησης των μεταναστών σε άλλο απομακρυσμένο σημείο και πάλι εντός Λακατάμειας.

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες με την αρχική συμπλήρωση των αιτήσεων λαμβάνουν και ένα χρηματικό ποσό σε μετρητά. Όπως μας επισημάνθηκε έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε ακόμη

ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση μεταξύ αλλοδαπών σε ΥΚΕ της ΛακατάμειαςΝέο επεισόδιο με αλλοδαπούς στα γραφεία ΥΚΕ στη Λακατάμεια (pics)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεγνωσμένοι, Λακατάμεια – Μπαίνουν,apegnosmenoi, lakatameia – bainoun