Απαράδεκτες για τους ηλικιωμένους οι μακρές λίστες αναμονής

Απαράδεκτο και απάνθρωπο είναι για την Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) το γεγονός ότι «ηλικιωμένοι περιμένουν χρόνια στις λίστες αναμονής για μια εγχείρηση ή για μια εξέταση».

Χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι το θέμα με τις λίστες αναμονής τέθηκε στη Γενική Συνέλευση των συνταξιούχων Λυμπιών, η οποία αξιώνει επαναφορά των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων στο σημείο που ήταν πριν από τις αποκοπές αλλά και σεβασμό προς την τρίτη ηλικία.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι «τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που βασανίζουν τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα

τους χαμηλοσυνταξιούχους» και σημειώνει ότι «η ανάλγητη συμπεριφορά της πρέπει να σταματήσει».

Αναφέρει, επίσης, ότι «η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για την ομαλή λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων, τα οποία πρέπει να εξυπηρετούν τους ασθενείς, ενώ μέχρι την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά και να στελεχωθούν με τον απαιτούμενο αριθμό ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού».

Κατά τη συνέλευση έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για όλα τα θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους και για τη δράση της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους από τον Γενικό της Γραμματέα Κώστα Σκαρπάρη. Των εργασιών της συνέλευσης προήδρευσε ο Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Λυμπιών, Γεώργιος Ρουβήμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα