Απαράδεκτα τα βίντεο σε ΜΚΔ, λένε οι Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ

Ως απαράδεκτα φαινόμενα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του, ο Κλάδος Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ τα βίντεο που αφορούν σε θέματα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και στα οποία αναφέρονται ονομαστικά μέλη του προσωπικού, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναφέρεται ότι τα βίντεο πλήττουν το έργο και την προσφορά των ΥΚΕ και των λειτουργών της Υπηρεσίας, που

εργάζονται με αυταπάρνηση και προσωπικό κόστος.

«Η άδικη και ανυπόστατη αυτή εικόνα που παρουσιάζεται, είναι προσβλητική και για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα όριο σε αυτήν τη νοοτροπία που δίνει το δικαίωμα σε ορισμένους να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για λίγη δημοσιότητα και μερικά likes», προστίθεται.

Όπως σημειώνεται, σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει δημοσιευτεί βίντεο στο οποίο επονομάζονται συγκεκριμένοι λειτουργοί σχετικά με έκδοση έκτακτου βοηθήματος οι οποίοι επιφυλάσσονται όλων των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να κατεβάσει το βίντεο από την πλατφόρμα του. Αναφορικά με άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι οι δημοσιεύσεις αυτές είναι υποτιμητικές και προσβλητικές για το σύνολο των εργαζομένων στις ΥΚΕ, οι οποίοι μόνο κατά το 2022 εξέδωσαν έκτακτα βοηθήματα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε περισσότερους από 3.000 πολίτες.

Διευκρινίζεται ότι στα προαναφερόμενα ποσά δεν συνυπολογίζεται και η έκτακτη οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε από Λειτουργούς των ΥΚΕ σε Ουκρανούς και αιτητές Πολιτικού Ασύλου.

Ο Κλάδος αναφέρει ότι από το 2014 η παροχή οικονομικής βοήθειας έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) που παρέχει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ). Οι ΥΚΕ εκδίδουν έκτακτα βοηθήματα μόνο στην περίπτωση που παρουσιάζεται καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην ΥΔΕΠ.

Δυστυχώς όμως, σημειώνεται, πρόκειται για μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία ωστόσο επιβάλλεται να ακολουθείται με απόλυτη ακρίβεια σε όλες τις περιπτώσεις, από το ήδη μειωμένο προσωπικό των ΥΚΕ, που προσπαθεί να την διεκπεραιώσει στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαράδεκτα, ΜΚΔ, Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ,aparadekta, mkd, leitourgoi koinonikon ypiresion pasydy