Απάντηση Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια σε Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Aπάντηση μέσω ανακοίνωσης εξέδωσε το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια προς την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για το θέμα του Κυπριακού. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζονται οι διχοτομικές αξιώσεις των Τούρκων   για 2 Κράτη, και απαιτεί να συνεχίσει η αναζήτηση λύσης σύμφωνα με το μέχρι σήμερα συμφωνημένο πλαίσιο, δηλαδή για λύση ΔΔΟ. Τονίζει μάλιστα ότι «ουδέποτε

θα αποδεχθεί λύση δύο Κρατών ή Συνομοσπονδία που θα σφραγίζει τη διχοτόμηση της Κύπρου». Η Επιτροπή κλείνει την «αγωνιστική πατριωτική κορώνα» της  δηλώνοντας ότι επιδιώκει λύση, η οποία να διασφαλίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των εκτοπισμένων και πρώτιστα την ελεύθερη επιστροφή   των εκτοπισμένων στους κατεχόμενους σήμερα τόπους μας.

Πρώτον, οι Τούρκοι δεν πρότειναν και δεν προτείνουν λύση που να σφραγίζει τη διχοτόμηση, διότι έτσι θα χάσουν το κουμάντο επί όλης της Κύπρου. Τη διχοτόμηση που θέλουν την εξασφαλίζουν με τη λύση ΔΔΟ. Λύση που να σφραγίζει διχοτόμηση , δηλαδή δύο τελείως ξεχωριστών ανεξαρτήτων Κρατών  δεν είναι στα σχέδιά τους. Οι Τούρκοι αφού έχουν διαπιστώσει ότι οι Ηγέτες μας,  είναι έτοιμοι και για  άλλες υποχωρήσεις, ελίσσονται στις «συνομιλίες» που τους σύρουν να παραστούν, για να πολλαπλασιάσουν τα «λάφυρά» τους που θα πάρουν, στη βάση του «συμφωνημένου πλαισίου» για λύση ΔΔΟ. Χρησιμοποιούν το λεκτικό  «δύο Κράτη» ως εκβιασμό για:

Να αναβαθμίσουν σε μεγαλύτερο βαθμό, από ότι έχουν μέχρι τώρα εξασφαλίσει, τη δική τους Κρατική υπόσταση που θα πάρουν με τη λύση,Να αποδομήσουν ακόμη περισσότερο την Κρατική υπόσταση που θα πάρει στο νέο κατασκεύασμα, η «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση»,  όπως την αποκαλούν, μετά τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας,Να «ξεδοντιάσουν» ακόμη περισσότερο την Κρατική υπόσταση που θα πάρει το νέο «ενωμένο» κατασκεύασμα που θα προκύψει με τη ΔΔΟ και,Έτσι να ενισχύσουν τον έλεγχο που θα μπορούν να ασκούν πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, μέσω της  νέας μορφής διακυβέρνησης που θα κουβαλήσει η ΔΔΟ.

Αυτή η Τουρκική επιδίωξη δεν αποτρέπεται με τη θέση που διατύπωσε η Επιτροπή των κατεχομένων Δήμων. Αυτό θα αποτραπεί μόνο με:

εναντίωση της Επιτροπής κατεχομένων Δήμων  στη συνέχιση συζήτησης στη βάση του  σημερινού συμφωνημένου πλαισίου, βάση του οποίου επιδιώκεται η λύση ΔΔΟ και, παροχή υποστήριξης από την Επιτροπή στην επανατοποθέτηση του Κυπριακού, με στόχο την απελευθέρωση όλων των κατεχομένων εδαφών μας και την αποκατάσταση όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες σε μια ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και Δημοκρατική. Αποτροπή συμμετοχής του Νίκου Αναστασιάδη στην εξαγγελθείσα  «άτυπη» Πενταμερή..

Δεύτερον κύριοι, επιτέλους ξεκαθαρίστε τί θέλετε. Θέλετε ΔΔΟ , ή θέλετε ελεύθερη επιστροφή στους κατεχόμενους τόπους μας. Και τα δύο δεν γίνονται. Δεν το έχετε ακόμη καταλάβει; Το μέχρι σήμερα συμφωνημένο πλαίσιο λύσης,  ΔΔΟ, δεν προνοεί για επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων στους κατεχόμενους σήμερα τόπους μας. Ποτέ δεν το προνοούσε.  Οι διαπραγματευτές μας, έχουν διαγράψει την επιστροφή μας, διότι η λύση ΔΔΟ στο όνομα της οποίας ορκίζονται καθημερινά, δεν το επιτρέπει. Εν-κοντά στο νου, λαλούσαν και στα χωρκά μας, τα κατεχόμενα. Αφού οι Ηγέτες μας τάσσουν στους Τούρκους ότι θα τους δώσουν  τα κατεχόμενα για να στήσουν το δικό τους Διζωνικό Δικοινοτικό Συνιστών Κράτος εκεί, ουσιαστικά τους λένε ότι  θα μείνουν στα σπίτια και τις περιουσίες μας για να το λειτουργήσουν.  Ρωτούμε την Επιτροπή κατεχομένων Δήμων: Ακούσατε να γίνεται λόγος στις συνομιλίες για επιστροφή των προσφύγων;  Ακούσατε να συζητούν οι δικοί μας Ηγέτες τους πρακτικούς τρόπους εκκένωσης των κατεχομένων για να επιστρέψουμε εμείς; Ακούσατε τους Ηγέτες μας να μιλούν για απομάκρυνση των εποίκων από τα σπίτια και τις περιουσίες μας, για να επιστρέψουμε εμείς;  Σε αυτά τα θέματα πρέπει η Επιτροπή των κατεχομένων Δήμων να πάρει θέση και όχι να παπαγαλίζει τις Κομματικές ατάκες που σερβίρουν οι Διζωνικοί Ηγέτες, οι οποίες μάλιστα, έχουμε τη γνώμη πως  αν ερευνηθούν, θα διαπιστωθεί  ότι είναι ξενικής προέλευσης και όχι δικής τους έμπνευσης.

 Πρέπει να αποβάλουμε επιτέλους τα σύνδρομα Ηγετικής Κομματικής δικτατόρευσης του νού και του πνεύματος και να αρχίσουμε όλοι να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε ελεύθερα, ως λογικά ανθρώπινα όντα. Ο Λαός και ο τόπος δεν σηκώνουμε άλλον  περιπαίξιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα