Απάντηση Δ/ντριας Κεντρικών Φυλακών για τη δράση/εμπλοκή «Μαμ» σε απόπειρα

Απάντηση μέσω SigmaLive δίδει η Διευθύντρια των Φυλακών αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το ρόλο και τη δράση του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας εναντίον επιχειρηματία στην Αγία Νάπα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Sigmalive η Άννα Αριστοτέλους σημείωσε, «οι συνομιλίες

μέσω σταθερής τηλεφωνίας ελέγχονται με βάση τη νομοθεσία. Ο ισχυρισμός ότι μπορεί να έγινε επικοινωνία με χρήση κινητού τηλεφώνου, παρόλο ότι δεν τύχαμε ενημέρωσης δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί ούτε να αποκλειστεί μέχρι να διερευνηθεί. Να επισημάνω ότι από πλευράς Διεύθυνσης γίνονται τακτικοί και συνεχείς έλεγχοι σ’ όλους τους χώρους των Φυλακών και στα κελιά των κρατουμένων. Σε περίπτωση που ανευρεθεί κινητό τηλέφωνο λαμβάνονται αυστηρά πειθαρχικά μέτρα», ανέφερε.

Να σημειωθεί εδώ ότι όπως ανέφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο Μαμαλικόπουλος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας καθώς έδιδε οδηγίες στον 38χρονο που συνδέθηκε επιστημονικά με το όπλο της απόπειρας, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο.

Η κ.Αριστοτέλους πρόσθεσε ότι «οι έλεγχοι δεν είναι αρκετοί δεδομένου ότι δεν έχουμε την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που ζητήσαμε και προωθήθηκε το σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων. Ένα σύστημα το οποίο θα έπρεπε να εγκατασταθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 και για το οποίο δόθηκαν αρκετές παρατάσεις από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Το σύστημα σήμερα αν και έχει εγκατασταθεί δεν έχει ενεργοποιηθεί καθότι δεν έχει παραληφθεί από το Τμήμα. Όπως έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει χωρίς οποιοδήποτε τεχνολογικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος», ανέφερε η κ.Αριστοτέλους μιλώντας στο SigmaLive.

Keywords
Τυχαία Θέματα