Απαντήσεις για διπλό φονικό δίνει ιατροδικαστής από Ελλάδα

Απαντήσεις για πολλά ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το διπλό φονικό στον Στρόβολο, έδωσε ο δρ. Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Ελλάδος.

Συσκέψεις επί συσκέψεων, εν αναμονή κατάθεσης 15χρονου

Στην τελευταία του κατοικία το ζεύγος του διπλού φονικού

Ματσάκης: Ίσως κρύβουν κάτι – Δεν μ’ αφήνουν να κάνω αυτοψία

Συγκεκριμένα, ο ειδικός κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσον είναι ένας ο δράστης ή περισσότεροι. Χωρίς να μιλήσει συγκεκριμένα για το διπλό φονικό, αλλά γενικότερα για τέτοιας φύσεως εγκλήματα, ανέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ότι θα μπορούσε

να το κάνει ένα άτομο, αφού τα θύματα φαίνεται να κοιμόντουσαν.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι εάν τα θύματα ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αφού δεν υπήρξε έγκαιρη αντίδρασή τους. Τις απαντήσεις για το πόσοι ήταν οι δράστες, μπορούν να δώσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και το όπλο του φόνου.

Διπλό φονικό: Ζητά επιπρόσθετα στοιχεία η Σπηλιωπούλου

Διπλό φονικό: Καθορίζει βήματα&ξεκαθαρίζει τοπίο η 5η μέρα

Όσον αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση του μάρτυρα, ο ειδικός αναφέρει ότι είναι παρά πολύ σημαντική, αφού, εάν φέρει τραύματα, μπορεί να διαπιστωθεί η συμμετοχή του ή όχι στο έγκλημα. Επίσης, το γενετικό υλικό από τον ίδιο ή από τον ρουχισμό του μπορεί να ταυτοποιήσει κατά πόσο συμφωνούν αυτά που λέει με τα γεγονότα. Την ίδια στιγμή, ταυτοποιούνται οποιοιδήποτε άλλοι ισχυρισμοί, όπως, για παράδειγμα, εάν κάποιος καταθέσει ότι είχαν δέσει τα χέρια του, θα φανεί στην εξέταση.

Όσον αφορά στη βίαιη φύση του εγκλήματος, από εκεί μπορεί να προκύψουν στοιχεία. Για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, η βιαιότητα δείχνει ότι ο δράστης προσπάθησε πολύ, ήρθε κοντά με τα θύματα, «έχυσε ιδρώτα», ήρθε σε επαφή με τα θύματα και τον χώρο, έτσι μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία.

Αναφορά και στη μετακίνηση των πτωμάτων έκανε ο ειδικός, τονίζοντας ότι εάν η μετακίνηση έχει γίνει τις πρώτες 12 ώρες, πολύ δύσκολα μπορεί να διαφανεί από τις εξετάσεις. Εάν γίνει μετά τις 12 ώρες, μπορεί εύκολα να διαφανεί.

Ο δρ. Γρηγόρης Λέων εξήρε το έργο των ιατροδικαστών στην Κύπρο, τονίζοντας ότι η συχνή αμφισβήτηση των ιατροδικαστών, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο δικαστικό έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα