Απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 2 άτομα αναμένεται να εξαγγείλει η Μέρκελ

Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να εξαγγείλει σε λίγες ώρες η Καγκελάριος Μέρκελ, όχι όμως την εφαρμογή καραντίνας στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας.


Συγκεκριμένα -όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)- σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της Καγκελαρίου και των Πρωθυπουργών των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, αποφασίστηκε να απαγορευθούν οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, εκτός εάν πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Σύμφωνα όμως

με την εφημερίδα Bild, στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπήρξαν ιδιαίτερα έντονες αντιπαραθέσεις για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η Βαυαρία.

Κάποιοι πρωθυπουργοί κρατιδίων επιτέθηκαν στον Βαυαρό ομόλογό τους για την απόφασή του να επιβάλει στο κρατίδιο του ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από την περασμένη Παρασκευή.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, απείλησε να εγκαταλείψει την τηλεδιάσκεψη, τελικά όμως αυτό δεν έγινε χάρη στην διαιτησία της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επίσης επιβάλει το κρατίδιο του Ζάαρ.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα, τα κρούσματα στη Γερμανία είχαν φθάσει τις 23.000 και ο αριθμός των θυμάτων τους 80.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα