Απαγωγή 4χρονης-Οι εξελίξεις: 5 συνελήφθησαν 3 υπό κράτηση

Τέσσερις ημέρες κράτηση σε 3 συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης αποφάνθηκε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε μια μαραθώνια διαδικασία την 1η Μαίου. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10.30 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 15.00.

Για την υπόθεση, το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου συνελήφθησαν 4 πρόσωπα συνολικά εναντίον των οποίων το πρωί της επόμενης μέρας εκδόθηκε 3μερο διάταγμα κράτησης. Το βράδυ της 30ης Απριλίου μετά από εξασφάλιση σχετικής μαρτυρίας η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 44χρονο οδηγό ταξί από

την Λεμεσό.

Ενώπιον Δικαστηρίου εμφανίστηκαν συνολικά 4 πρόσωπα καθώς το πέμπτο πρόσωπο (που είχε συλληφθεί την Πέμπτη), αφέθηκε ελεύθερο νωρίς το απόγευμα της 1ης Μαίου. Ελεύθερος αφέθηκε και 47χρονος πρώην βαρυποινίτης.

Υπό τετραήμερη κράτηση παραμένουν συνολικά 3 πρόσωπα από τους 5 που συνελήφθησαν. Τα 2 πρόσωπα είναι από τον πρώτο γύρο συλλήψεων της περασμένης Πέμπτης και ο 1, ο 44χρονος οδηγός ταξί που συνελήφθη το βράδυ της 30ης Απριλίου.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σχέση των υπόπτων μεταξύ τους και με τον πατέρα της ανήλικης, πως τυχόν απόλυση των υπόπτων θα δυσχεράνει το ανακριτικό έργο και πως είναι ορατός ο κίνδυνος αυτοί να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο ρόλος του νέου συλληφθέντα στην υπόθεση

Ο τελευταίος συλληφθείς για την υπόθεση της απαγωγής, είναι κάτοικος Λεμεσού και οδηγός ταξί 44 ετών. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 44χρονος φέρεται να μετέφερε το Νορβηγό πατέρα, Torken Grimsruid και την 4χρονη απαχθείσα κόρη του από την Δασούπολη (περιοχή κεντρικά γραφεία Cyta) στο Τσέρι και στην κτηνοτροφική περιοχή. Ο 44χρονος είχε οδηγίες όπως μεταβεί εκεί προκειμένου να παραλάβει έναν άνδρα γύρω στα 50 μαζί με την κόρη του.

Σημειώνεται πως το κτίριο της Cyta βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το νηπιαγωγείο στο οποίο διαπράχθηκε η απαγωγή της ανήλικης.

Για την κούρσα έλαβε το προσυμφωνημένο ποσό των 100 ευρώ.Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες στο αυτοκίνητό του ενώ ο ύποπτος παρέμεινε υπό 4μερη κράτηση μαζί με δυο άλλα πρόσωπα, έναν 44χρονο επίσης και έναν 33χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, στις 30 Απριλίου διαβιβάστηκε πληροφορία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος που συνελήφθη χθες ενέχεται στην διάπραξη των αδικημάτων. Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, το πρόσωπο αυτό βοήθησε στην εξαφάνιση της ανήλικης με το ταξί του το πρωί της 27ης Απριλίου, αφού βρισκόταν στην περιοχή της Δασούπολης, όπου έγινε η αρπαγή της ανήλικης.

Την ίδια μέρα, το άτομο αυτό εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας και ανακρινόμενο ανέφερε ότι στις 26 Απριλίου δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αριθμό τηλεφώνου και συνομίλησε με άγνωστο άτομο που του ζήτησε όπως το πρωί της επόμενης ημέρας μεταβεί με το ταξί του στη Λευκωσία για μεταφορά πελάτη χωρίς να του δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ύποπτο αυτό, την ίδια μέρα μετέβη στη Λευκωσία με το ταξί όπου διανυκτέρευσε σε δικό του πρόσωπο.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη χθες, ανέφερε επίσης ότι ενημερώθηκε για την απαγωγή της ανήλικης από τα ΜΜΕ και ότι είδε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, τόσο της ανήλικης όσο και του πατέρα της, και διαπίστωσε ότι πρόκειται για την απαχθείσα ανήλικη και τον πατέρα της.

Στις 30 Απριλίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του ατόμου αυτού και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος. 'Υστερα από έρευνα στην οικία του παραλήφθηκε κινητό τηλέφωνο που θα εξεταστεί.

Στο μικροσκόπιο κάμερες ασφαλείας και ηλεκτρονικά στοιχεία

Εντωμεταξύ, η αγωνία της μητέρας αλλά και των οικείων της 4χρονης Μαρί Ελένης κορυφώνεται για πέμπτο 24ωρο καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το που μπορεί να βρίσκεται η μικρή, πέραν των σεναρίων για κατεχόμενα, εκεί όπου εικάζεται ότι μεταφέρθηκαν πατέρας και κόρη μετά την απαγωγή.

Δείτε εδώ σχετικά: Ο διαβόητος Έσπεν Λι μιλά για την απαγωγή της 4χρονης (vid)

Εντούτοις οι ανακριτές ερευνούν τα ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποία θα ρίξουν φως στην περιοχή όπου φέρεται να κατέληξε ο πατέρας και το 4χρονο παιδί, εκεί δηλαδή απ όπου ο 49χρονος Grimsruid απέστειλε email στην μητέρα του παιδιού και πρώην γυναίκα του, με το οποίο την ενημέρωνε ότι θα κρατήσει το παιδί κοντά του για μια εβδομάδα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ενώ η φωτογραφία της 4χρονης Μαρί Ελένης που γιόρτασε χθες τα γενέθλιά της σε ομηρία και μακριά από τη μητέρα της δημοσιεύεται συνεχώς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπόθεση απαγωγής 4χρονης -Το δικαστήριο εξέδωσε για τους 3 ύποπτους (2 44χρονους &ένα 33χρονο) διάταγμα 4ημερης κράτησης. 47χρονος αφέθηκε. pic.twitter.com/hpy678P9Ps

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) May 1, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα